robert_prosinecki_cz_uni

Lukić o licenci Roberta Prosinečkog

 

Povodom uspešnog i pozitivnog završetka angažovanja oko profi licence Roberta Prosinečkog, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić izjavio je:

– Imam veliku čast i zadovoljstvo da saopštim javnosti da je pronađeno rešenje na osnovu koga će trener Crvene zvezde Robert Prosinečki moći da vodi naš klub na zvaničnim domaćim i međunarodnim utakmicama. Želim da istaknem da su sve vreme na rešavanju ovog problema zajedno sa Crvenom zvezdom radili UEFA, Fudbalski savez Srbije, srpska trenerska organizacija i Nogometni savez Hrvatske. Svi oni su dali veliki doprinos da Robi može da počne svoju samostalnu trenersku karijeru. Još jednom se pokazalo da je Prosinečki velika evropska fudbalska zvezda. Njegovim dolaskom u naš fudbal svi smo dobili mnogo. Crvena zvezda najviše, ali i svi ostali. Posebno želim da istaknem korektnost Fudbalskog saveza Srbije, konkretno predsednika Tomislava Karadžića i generalnog sekretara Zorana Lakovića. Uvek ću pohvaliti domaću fudbalsku organizaciju kada radi u korist fudbala kao što nemam problem da se suprostavim potezima koje smatram nekorektnim. Saradnja oko Prosinečkog je model kako ubuduće mogu zajedno da rade Crvena zvezda i Fudbalski savez za dobrobit našeg fudbala i sporta uopšte – rekao je Lukić.

Povezana vest:  Kolarov: Krivci smo mi igrači, a ne selektor

Prvi čovek crveno belih nastavio je:

-Kada smo u decembru potpisali ugovor sa Prosinečkim znali smo tačno put koji treba da pređemo do trenutka kada će moći samostalno da vodi tim kao i da će sve biti u redu do početka prvenstva. Zato je naš jedini komentar na kritike bio „da će Prosinečki voditi na prvoj utakmici prolećnog prvenstva svoj tim“. Nismo želeli da odgovaramo na podsmevanja, kojih je najviše bilo u jednom dnevnom listu, na kolumne o tome kako Robi može da bude samo skupljač lopti… Nadam se da se danas stide svega što su napisali. Želim da istaknem da je većina medija, svesna Robijeve veličine, veoma korektno podržavala ideju da se pronađe rešenje i pratila ovaj proces. Hvala im na tome.

Povezana vest:  Laveci i Kavani kažnjeni zbog kasnijeg povratka u ekipu

Lukić se osvrno i na navinače.

-Na kraju, najzadovoljniji mogu da budu zvezdini fudbaleri koji imaju tu čast da ih trenera jedan od najvećih igrača evropskog fudbala kao i naši verni navijači koji su pokazali koliko veruju u Prosinečkog i svoju Zvezdu kada je njih preko dvadeset hiljada došlo na prijateljsku utakmicu sa Borcem iz Banja Luke – rekao je Lukić.

Povezana vest:  Kuman: Ako nastavimo ovako možemo među prve četiri ekipe