Mesi: Ja se samo igram fudbala

Dvostruki uzastopni najbolji svetski fudbaler, Barselonin napadač Lionel Mesi, priznao je u razgovoru za El Mundo da fudbalu pristupa na način na koji je to činio i kada je bio dete. Iako shvata da je za to što radi sjajno plaćen, kaže da se ne može odviknuti dečačkih navika.

Povezana vest:  Otkrivena spomen-bista Hugu Buliju

-Ništa u svojoj igri nisam promenio još od kada sam bio dete. Znam da je fudbal moj posao i da bi mu trebalo pristupiti možda i na drugačiji način, ali ne treba zaboraviti na to da je fudbal i igra. Najvažnije je igrati kako bi se zabavljali, kako bismo bili srećni. Tako to rade deca i tako to radim ja – objašnjava 23-godišnji Mesi kojeg oduševljava igranje na poziciji napadača koju je prigrlio nakon igranja na krilu.

Povezana vest:  Barselona se revanširala Sevilji

-Napadač sam od prošle godine, meni je to savršena pozicija jer Barselonina igra ide kroz sredinu – nastavlja Argentinac kojem sunarodnici prebacuju veći angažman u klubu nego u reprezentaciji, a i zameraju mu što, za razliku od Barselone, Argentinu ne može dovesti do naslova prvaka.

-Smetaju mi te kritike, ali, srećom, iza mene su. Sigurno da želim naslov na Mundijalu, uostalom, ne možete biti smatrani sjajnim igračem ne osvojite li ga. To je moje mišljenje.

Povezana vest:  Prandeli: Čeka nas odlučujuća utakmica sa Estonijom