nemacka_logo copy

Za utakmicu Borusija – Ajntraht malo i 300.000 karata

Uprava nemačkog fudbalskog bundesligaša Borusije Dortmund saopštila je da je do danas preko 300.000 navijača „trebovalo“ ulaznice za meč poslednjeg prvenstvenog kola protiv Ajntrahta iz Frankfurta.

Navijači „milionera“, koji važe za najodanije pristalice u nemačkom elitnom rangu takmičenja, ubeđeni su da će njihovi ljubimci nakon devet godina osvojiti titulu državnog prvaka i zato ne žele da propuste šampionsko slavlje.

Povezana vest:  Marković: Nemam strah, jedva čekam da zaigram

Veliki problem za čelnike Borusije je kapacitet stadiona „Zignal Iduna Park“ koji može da primi 80.000 gledalaca što je skoro četiri puta manje od broja navijačkih zahteva.

Prema pravilima Bundes lige domaćin je dužan da deset odsto ulaznica prosledi pristalicama gostujućeg tima, što znači da će ekipa Ajntrahta imati podršku oko 8.000 ljudi.

Povezana vest:  Škotski FA za odlaganje Izbornog kongresa FIFA

Ako se ima u vidu da je Borusija pre početka sezone prodala preko 50.000 pretplatnih karata, jasno je da će samo 20.000 najsrećnijih moći da prisustvuje fešti u poslednjem kolu.

Borusija na tabeli Bundes lige ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajer iz Leverkuzena sedam kola pre kraja.