ralf_rangnick

LIGA ŠAMPIONA

Ralf Rangnik: Da nije bilo Nojera, mogli smo gubiti s dva ili tri razlike na poluvremenu

 

Trener Šalkeovih fudbalera Ralf Rangnik veruje kako su dve skupe greške njegove ekipe krive za poraz od Mančester Junajteda u prvom polufinalnom susretu Lige  šampiona.

Junajted je u utorak uveče slavio u Gelsznkirhenu s 2-0 golovima Rajana Gigsa i Vejna Runija u razmaku od samo tri minute, te si na taj način trasirao put ka finalu.

Povezana vest:  Verbek možda napušta Australiju posle Svetskog prvenstva

-Primili smo dva gola jer smo izgubili taktičku disciplinu i napravili dve skupe greške koje se na ovom nivou ne bi smele dešavati – objasnio je Rangnik nakon susreta.

-Igrali smo dobro u prvih 15 minuta, ali nakon toga naša je odbrana nestala. Oni su napadali naš gol, ali naš je golman bio sjajan u prvom poluvremenu. Puno se toga pričalo o Nojeru kao najboljem golmanu na svetu, a on je to večeras i dokazao. Da nije bilo njega, do poluvremena smo mogli primiti dva do tri gola.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Klose najbolji strelac u istoriji SP

Na kraju je Rangnik zaključio:

-Naši protivnici pokazali su nam naše limite. Glavni problem bio nam je što smo izgubili kontrolu nad loptom. Ipak, nećemo još kapitulirati. Mančester Junajted ima bolje šanse da dođe do finala, ali čudne se stvari događaju u fudbalu.