vrpca

Otvorena Kuća fudbala u Staroj Pazovi

 

Kuća fudbala u Staroj Pazovi danas je otvorena uz prisustvo najviših zvaničnika svetske i evropske federacije.

Otvaranju su prisustvovali predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater, predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović.

Oni su obišli ceo kompleks, koji se sastoji od šest terena i zgrade sa hotelom, salom i teretanom.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da ovaj centar predstavlja „zalog srpskog fudbala i ispunjenje misije i višegodišnjeg sna svih zaposlenih u FSS.

-Ovo je trijumf svih nas za sva vremena, za ponos i za sreću svih fudbalskih poklonika. Sada postavljamo nove strateške ciljeve i zadatke i stremićemo ka najvišim fudbalskim visinama – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  Adilson Batista novi trener Korintijansa

Predsednik Fife Sep Blater rekao je da mu je velika čast što je u Staroj Pazovi.

-Razvoj fudbala je najvažniji zadatak za Fifu, jer ovaj sport predstavlja mnogo više od šutiranja lopte – on je deo našeg društva. Ovaj centar, kao i fudbal, uvek treba da bude otvoren za sve – rekao je Blater.

Predsednik Uefe Mišel Platini naglasio je da mu je drago što je bio jedan od inicijatora Kuće fudbala i što je projekat završen u roku.

-Ponosan sam što je ovaj centar otvoren, ali i na rad FSS i mojih prijatelja Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića. Budućnost srpskog fudbala je ovde. Fudbal ima i društvenu misiju, pogotovo u kriznim vremenima – rekao je Platini.

Povezana vest:  Morinjo ne planira pauzu posle odlaska iz Čelsija

Predsednik Uefe dodao je da je Srbija bila pogođena „gangrenom nasilja na stadionima“.

-Svesni smo svih napora vlade da se obračuna sa tim problemom. Zajedno smo osmislili akcioni plan i pažljivo pratimo njegovo sprovođenje. Odavde odlazim obavljenog posla – rekao je Platini.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković ocenila je da je ova Kuća fudbala simbol partnerstva i dobro obavljenog posla.

-Sve je išlo veoma brzo. Radujem se što imamo ovu čast. Neka ovaj centar bude simbol nove nade u srpskom fudbalu – rekla je Samardžić Marković.

Ministar unutrašnjih poslova rebulike Srbije Ivica Dačić rekao je da uprkos uspesima u drugim sportovima, fudbal je i dalje najpopularniji sport u Srbiji.

-Nadam se da će posle otvaranja ovog vrhunskog objekta i rezultati u fudbalu biti na istom nivou – zaključio je Dačić.

Povezana vest:  Krunić: Neće nas zavarati loši rezultati Čačana

Između ostalih otvaranju su prisustvovali predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević, predsednik FS Hrvatske Vlatko Marković, selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon, kao i legende srpskog fudbala Dragan Džajić i Dušan Savić.

Zatim, predsednik Partizana Dragan Đurić, predstavnik Crvene zvezde Aleksandar Antić, bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević, bivši selektor Ilija Petković i bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević.

-Ovo je veoma lep objekat i sve selekcije će imati odlične uslove za pripreme. Nadam se da će rezultati biti dobri. Lepo je što su otvaranju prisustvovali predsednici Uefe i Fife – rekao je legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala Dragan Džajić.

Kuća fudbala izgrađena je za godinu i po dana i koštala je oko 15 miliona evra. Zamišljena je kao multifunkcionalan objekat koji nije namenjen samo za pripreme fudbalera.