anderson1

Markes kaže da je vredan, posvećen i uporan fudbaler

 

Novo pojačanje u odbrani fudbalskog kluba Partizan Anderson Markes rekao je danas novinarima u Beogradu da je vredan, posvećen i uporan i da se nada da će to brzo pokazati na travi.

-Srećan sam zbog dolaska u Partizan i zahvalan na poverenju. Nadam se da ću dobro odraditi posao koji se od mene očekuje. Moje karakteristike su rad, posvećenost i upornost, a nadam se da ću to uskoro pokazati u praksi – kazao je brazilski fudbaler prilikom predstavljanja javnosti na stadionu Partizana.

Markes je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima, a sportski direktor Mladen Krstajić kazao je da je zadovoljan što je klub brzo postigao dogovor sa njim.

Povezana vest:  Sukob navijača Čelika i Širokog

-Odlaskom Stefana Savića u Mančester siti nastao je problem. Jedina alternativa na poziciji štopera bio je Aleksandar Ranković, koji se u mečevima sa Škendijom dobro snašao, ali to nije njegovo mesto – rekao je Krstajić.

On je dodao da veruje da će Markes „kvalitetom i karakterom pomoći ekipi“. Ovaj 28-godišnji fudbaler istakao je da mu neće trebati puno vremena da se uigra sa timom.

-Biće mi potrebno nekoliko dana da upoznam tim i način igre Partizana. Verujem da ću to uspeti, jer je fudbal univerzalna igra – ocenio je Brazilac.

Povezana vest:  Mladi Rus Čerišev na pozajmici u Sevilji

Pomoć da se prilagodi novoj sredini Markes će imati od zemljaka Eduarda, sa kojim je prošle seozne bio saigrač u Sao Kaetanu.

-Mi smo dobri prijatelji i Eduardo mi je pohvalno pričao o Partizanu. Srećan je ovde, a sada još više zbog mog dolaska – kazao je Markes koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 44.

Markes je dodao da mu dolazak u Srbiju nije prva poseta Evropi, ali da je Partizan prvi evropski klub za koji će igrati.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati 16. kola šampionata Španije i tabela

-Ukazala mi se dobra prilika i nadam se da ću pomoći Partizanu da dođe do Lige šampiona – kazao je on.

Novi fudbaler crno-belih fizičkim izgledom podseća na zemljaka Krisa, odbrambenog igrača Olimpika iz Liona, ali je odbio da se kvalitetom uporedi sa njim.

-Znamo se, pošto smo igrali zajedno u mlađim kategorijama Korintijansa. Ja sam skromna osoba i trudiću se da manje pričam, a više pokažem na terenu – dodao je Markes.