vladimir_petrovic_2

Petrović: Pobeda protiv Farana, nerešeno sa Ircima

 

Selektor fudbaske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je danas da bi naš nacionalni tim ostao u trci za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. ukoliko pobedi Farska Ostrva i odigra nerešeno protiv Severne Irske.

-Siguran sam da ćemo pobediti Farska Ostava u Beogradu, a ukoliko odigramo nerešeno u Belfastu, ostajemo u trci za plasman na EURO 2012. Utakmica u Sloveniji će sve rešavati – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Bin Hamam: Ne bi me kaznili da sam Evropljanin

On je dodao da je u ovom trenutku sva pažnja usmerena na selekciju Severne Irske, koja je glavni konkurent za drugo mesto u grupi, a najavio je ofanzivniju igru našeg tima protiv Farskih Ostrva u Beogradu.

-Znamo šta nas očekuje protiv Severne Irske – težak meč, pun stadion i velika podrška domaćih navijača. Mislim da možemo da zabeležimo povoljan rezultat, ukoliko igrači ne podlegnu atmosferi sa trbina.

Reprezentacija Srbije suočila se sa povredama igrača, a pored najavljenih izostanaka Žigića i Vidića, selektoru Petroviću u poslednjem trenutku otkazao je i Krasić.

Povezana vest:  Umro legendarni golman Sitija Bert Trautman

-Azijska turneja i prijateljske utakmice pokazale su na koga mogu da računam i iskristalisale su se zamene za standardne reprezentativce – rekao je Petrović.

Nova imena na selektorovom spisku su fudbaler Olimpijakosa Ljubomir Fejsa i prvotimac Partizana Nemanja Tomić.

-Reč je o mladim igračima, perspektivi srpskog fudbala, koji su u poslednje vreme pokazali napredak. Mislim da u ovom trenutku mogu da nam budu od pomoći, posebno Fejsa. To ne znači da je Tomić u drugom planu, ali na njegovom mestu vlada velika konkurncija u reprezentaciji.

Povezana vest:  Đorđević potpisao predugovor sa rimskim Lacijom?

Naredna dva meča kvalifikacija za prvenstvo Evrope fudbaleri Srbije igraju 2. septembra protiv Severne Irske u Belfastu i četiri dana kasnije protiv Farskih Ostrva u Beogradu. Okupljanje reprezentavcije zakazano je za ponedeljak 29. avgsuta u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.