kadu_tosic_zve_smed

JELEN SUPERLIGA

Zvezda pobedila u Smederevu, Rad izgubio od Slobode Sevojno

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kao gosti ekipu Smedereva sa 1:0, dok je Rad u Beogradu poražen od Slobode Sevojno sa 1:2 u današnjim utakmicama 3. kola Super lige Srbije.

Jedini pogodak u Smederevu postigao je Darko Lazović u 50. minutu, dok su strelci za Slobodu Sevojno bili Filip Kasalica u 22. i Tijago iz penala u 50. minutu. Pogodak za Rad postigao je Milan Mitrović u 25.

Smederevo i Rad doživeli su prve poraze u sezoni, posle pobeda u prva dva kola, dok je Zvezda došla do šestog, a Sloboda Sevojno do sedmog boda.

Povezana vest:  Maradona kandidat za selektora Emirata

Prvu šansu u Smederevu imali su domaći fudbaleri, kada je Nikola Trujić u 3. minutu želeo da centrira, ali mu je lopta prešla preko noge i umalo prevarila golmana Zvezde Bobana Bajkovića, koji ju je skrenuo u korner.

Već u sledećem napadu usledila je gužva u šesnaestercu gostiju, posle koje je su igrači Smedereva tražili penal, smatrajući da je Miloš Dimitrijević igrao rukom.

Zvezda je prvi put zapretila u 20. minutu, posle odličnog dodavanja

Evandra za Borhu. Kolumbijac je izbegao ofsajd zamku, uspeo da prevari golmana Dejana Rankovića, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola sa šest metara.

Povezana vest:  POSLE MEČA INTER - CSKA, Stanković: Inter ide dalje

U 24. minutu Evandro je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 18. metara po sredini, ali se dobrom odbranom istakao golman Smedereva.

Tri minuta kasnije Nikola Mikić je imao novu šansu za Zvezdu, kada je posle slabe intervencije Rankovića šutirao iz „mrtvog ugla“ sa desne strane, ipak, pored gola.

Početak drugog poluvremena kasnio je nekoliko minuta, zbog gustog dima koji je prekrio teren posle bakljade navijača Zvezde.

Ubrzo pošto se utakmica nastavila Lazović je doveo goste u vođstvo, kada je probacio loptu kroz noge odbrambenom igraču Smedereva Dejanu Živkoviću, a potom oštro šutirao pored istrčalog golmana Rankovića.

Povezana vest:  Koke: Atletiko je moja budućnost

U finišu meča odličnu šansu za 2:0 imao je Bruno Mezenga. On je posle sjajnog driblinga i dodavanja Evandra, neometan šutirao sa 16 metara po zemlji, ali je Ranković odbranio njegov udarac. Sudija Dejan Santrač tom prilikom propustio je da dosudi korner za Zvezdu, već je pokazao na gol-aut.

Zvezdi je ovo bila druga pobeda u sezoni, uz poraz u prvom kolu od Spartaka u Subotici sa 2:0, dok je Smederevo posle dve pobede prvi put poraženo.

Poslednju utakmicu 3. kola Super lige, u 20.00, igraju Partizan i OFK Beograd na stadionu u Humskoj ulici.

PHOTO: ataimages.rs