FSS_logo

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

FS Srbije apeluje na navijače da ne idu u Maribor

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) apelovao je danas na navijače da se „uzdrže od individualnih odlazaka u Maribor“ na poslednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Slovenije. U saopštenju objavljenom na sajtu FSS-a navodi se da ulaz na stadion „Ljudski vrt“ nije dozvoljen navijačima iz Srbije zbog odluke Disciplinske komisije Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Povezana vest:  Tošić: Mladi igrači da nastave da se bore

-Organizatori meča najavljuju zbog toga, da će na ulazu u stadion, pored ulaznice, tražiti od gledalaca i neki dokument – ličnu kartu ili pasoš. Zbog toga, FSS još jednom apeluje na navijače da se uzdrže od individualnih dolazaka u Maribor zbog suspenzije UEFA, koja je na snazi i koja ne dozvoljava prisustvo naših navijača na gostovanjima do kraja kvalifikacionog ciklusa, uključujući i eventualne baraž mečeve – piše u saopštenju.

Povezana vest:  Mulić presrećan zbog gola na debiju u Muskronu

FS Srbije kažnjen je zbog incidenata u Đenovi, pre godinu dana u susretu sa Italijom, koji je prekinut. Srbiji je u Sloveniji neophodna pobeda kako bi pretekla Estoniju na drugom mestu Grupe C i plasirala se u baraž. Utakmica za domaću selekciju nema rezultatski značaj. Prvo mesto u grupi i plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj naredne godine ranije je obezbedila Italija.

Povezana vest:  Anri napustio Njujork