dejan_lekic_fk_cz16. KOLO JELEN SUPER LIGE

Crveno beli nastavljaju pobednički niz

Crvena zvezda – Jagodina 1:0

Stadion: Marakana.

Gledalaca: 17.500

Sudija: Gogić Miodrag, pomoćnici: Stepanović Radovan i Vukelić Rade.

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Bogdanović, Savio, Kadu , Lazetić (kap.), Perović i Lekić.

JAGODINA : Zečević, Simčević, Mihajlović, Marjanović, Šljivić, Ognjenović, Lukić (kap.), Cilinšek, Đilas, Nikolić, Novković.

Utakmica 16. kola Jelen Superlige Srbije i početak prolećnog dela prvenstva. Crvena zvezda se sastaje sa Jagodinom, sa kojom je igrala u prvom kolu i pobedila 3:0. Vladimir Petrović Pižon je bio na „slatkim mukama“ pred današnji duel, obzirom da su svi prvotimci bili na raspolaganju.

Utakmica je počela, gosti kreću sa centra.

4. minut, prvi udarac ka golu na meču. Cilinšek je šutirao sa više od 30 metara iskosa sa desne strane, lopta ide visoko preko prečke.

7. minut, posle prvog kornera na utakmici na naše igrače, gosti su krenuli u kontru, koja se završava udarcem Simčevića sa nekih 25 metara, a i njegova lopta ide takođe preko gola.

kadu_fk_cz8. minut, Simčević šutira ponovo već u sledećem napadu, sada sa 20 metara, a ishod je isti kao i prvog puta.

11. minut, prvi udarac ka golu Zečevića, Perović odigrava povratnu loptu za Lekića, koji šutira jako, ali neprecizno sa 25 metara.

Povezana vest:  Treneri: Finale Kupa je uz derbi najveći sportski događaj

13. minut, dupli pas na 18 metara Perovića i Lekića, ali odbrana gostiju reaguje i izbija loptu, samo do Savia na 20 metara, čiji udarac kači jednog od odbrambenih igrača i odlazi u korner. Posle kornera ponovo Savio pokušava, ovoga puta glavom preko gola.

16. minut, Perović je krenuo sam ka golu po desnoj strani, ali je oklevao i odbrana gostiju uspeva da ga spreči da uputi udarac ga golu.

17. minut, Ognjenović u sličnoj situaciji kao i Perović pre samo jedan minut, ipak Đorđević dobro reaguje i oduzima mu loptu na ivici kaznenog prostora.

20. minut, najbolja prilika do sada na meču za naše igrače. Lazetić je odlično centrirao sa desnog krila, pravo na glavu Lekića, koji šutira sa 11 metara, ali lopta ide pored stative.

21. minut, posle kornera koji je izveo Lazetić sa desne strane, lopta se odbija do Bogdanovića na nekih 20 metara od gola, koji vraća loptu u kazneni prostor, pravo na volej Perovića, ali njegov udarac levom nogom ide pored gola.

23. minut, nova odlična prilika za naše igrače. Uigrana kombinacija po desnom boku Lazetića i Ninkova, koji ulazi u kazneni prostor, sve do peterca, odakle proigrava Lekića, ali njegov pokušaj iz klizećeg starta, kači jednog igrača iz odbrane i odlazi u korner „tik“ pored stative.

Povezana vest:  Sion ipak neće igrati u Ligi Evrope

25. minut, novi dupli pas Perovića sa Lekićem, koji pokušava da završi akciju udarcem sa nekih 7-8 metara, ali Zečević izleće i hvata loptu.

33. minut. Ninkov je iznudio penal posle prodora po desnoj strani, ušao je u kazneni i tako reći „navukao“ Lukića da ga faulira. Najstrožu kaznu izvodi Kadu, pogađa mrežu, ali sudija iz za sada nepoznatog razloga poništava pogodak. Drugi pokušaj Kadua Zečević brani.

GOL! 1:0, 37. minut. Novi faul ispred gola gostiju, na samoj ivici kaznenog prostora je fauliran Perović posle prodora. Lopti su prišli Lazetić i Bogdanović, ali su možda i neočekivano proigrali Ignjatijevića, koji sa 20 metara donosi vođstvo našem timu, svojim prvim golom u crveno-belom sredu. Brigel česititamo!

Prvo poluvreme je produženo za 1 minuta.

navijaci (2)Kraj prvih 45 minuta.

Počinje drugo poluvreme uz odličnu koreografiju Delija na severu u vidu velikog broja rolni, crvenih balona i barjaka.

46. minut, prva izmena kod nas, Kadua menja Blažić.

50. minut, dobar kontra napad gostiju po desnoj strani preko Ognjenovića, lopta na drugu stranu za Novkovića, ali Stamenković odlični interveniše i jednom rukom izbija loptu u korner.

54. minut, prva izmena kod gostiju Živković menja Marjanovića.

Povezana vest:  PRIJATELJSKI MEČEVI, Ukrajina deklasirala Litvaniju, Albanija slavila u Crnoj Gori

56. minut, Simčević šutira sa 10 metara iskosa sa desne strane, ali lopta ide pored bliže stative.

70. minut, druga izmena kod nas, Jevtić menja Perovića.

71. minut, Lekić se našao u dobroj prilici na 10 metara iskosa sa leve strane, ali mu je lopta malo bežala, zbog čega je šutirao samo pored gola, iako je imao Jevtića u sredini.

74. minut, druga izmena kod gostiju, Bojović menja Lukića.

78. minut, prodor Cilinšeka po desnoj strani, oštar centaršut na Bojovića, kog lopta pogađa i odlazi u gol aut.

79. minut, poslednja izmena kod gostiju, Beljić ulazi, Ognjenović izlazi. Perica je ispraćen sa terenea, naravno, uz veliki aplauz.

84. minut, odličan centaršut Lazetića sa desne strane, skroz na drugu stativu na Jevtića, ali naš napadač iz teške pozicije šutira pravo u golmana.

86. minut, novi centarput Lazetića u sredinu na Lekića i Jevtića, ali obojica lopta beži sa pola koraka.

87. minut, poslednja izmena kod nas, Bogdanović izlazi, Nikolić ulazi.

90. minut, prodor Jevtića po desnoj strani, precizna lopta za Lekića na drugu stranu, ali možda malo preuranjeni udarac našeg napadača levom nogom sa 18 metara ide pored desne stative.

Utakmcia je produžena za 3 minuta.