Harry-Redknapp-totenhem 

Rednap: Nisam razmišljao o poslu selektora Engleske
 
Trener Totenhema Hari Rednap rekao je danas da nije razmisljao o poslu selektora fudbalske reprezentacije Engleske, iako ga britanski mediji navode kao vodećeg kandidata za to mesto posle ostavke Fabija Kapela.
-Nikada nisam razmišljao o mestu selektora Engleske. Fudbalski savez će doneti odluku koju bude želeo, a nadam se da će ona biti dobra za naciju – rekao je Rednap a preneo Bi-Bi-Si (BBC).
On je dodao da mu je u Totenhemu „fantastično“ i da ne bi bilo opravdano da razmišlja o nečemu drugom, osim o poslu u tom klubu. Rednap je kazao da ga je „šokirala“ vest o ostavci italijanskog trenera, koji je četiri godine vodio reprezentaciju Engleske.
-Bio sam šokiran i iznenađen. Znali smo da će (Kapelo) otići na leto, ali nisam očekivao da se to desi sada – kazao je 64-godišnji Rednap.
Kapelo je juče podneo ostavku, a britanski mediji kao razlog za to naveli su da Italijan smatra da mu je Fudbalski savez Engleske (FA) narušio autoritet oduzimanjem kapitenske trake Džonu Teriju, kojeg očekuje suđenje zbog vređanja protivničkog igrača na rasnoj osnovi.
Kapelo je danas u saopštenju zahvalio reprezentativcima Engleske na saradnji i poželeo im sve najbolje u budućnosti.
-Hvala igračima, stručnom štabu i FA na profesionalizmu koji su pokazali tokom godina koje sam proveo kao selektor Engleske – navodi se između ostalog u saopštenju koje je prenela italijanska agencija Ansa.
Reprezentacija Engleske učestvovaće od 8. juna na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, a takmičiće se u Grupi D sa Francuskom, Švedskom i Ukrajinom.

 

Povezana vest:  Joakim Lev: Očekujem spektakl na Mundijalu