raul_slavlje

Raul: Karijeru nastavljam van Evrope

 

Napadač nemačkog fudbalskog bundesligaša Šalkea Raul Gonzales izjavio je danas da će na leto karijeru nastaviti van Evrope. Raulov ugovor sa Šalkeom ističe na leto i Španac je odlučio da ne produži saradnju.

-Odlika da napustim Šalke je bila veoma teška. Hvala svima u klubu, predsedniku i treneru na pokazanom strpljenju. Ovo je prava odluka. Moja budućnost je van Evrope. Razgovaraću sa svojim menadžerom i videti koje sve ponude imam. Sigurno je da će to biti neka slabija liga od onih u kojima sam igrao – rekao je Raul novinarima u Gelzenkirhenu.

Povezana vest:  Hajduk ponovo u finišu ispustio pobedu protiv Dinama

On je objasnio da je glavni razlog za ovu odluku bila želja da više vremena provede sa porodicom.

-Ovde u Bundesligi nisam imao previše vremena. Zato sam odlučio da odem negde gde ću imati manje takmičarskih obaveza – kazao je Raul.

Španac je istakao da se osećao fantastično od prvog dana po dolasku u Šalke u leto 2010. godine.

Povezana vest:  Pobeda Čukaričkog i tri remija bez golova u Super ligi Srbije

-Posebno ću biti zahvalan navijačima. Stvarno su me sjajno dočekali i izgradili smo fantastičan odnos. Biće teško oprostiti se od njih. Uvek će biti deo mog života – zaključio je Raul.

Uprava Šalkea saopštila je da će sledeće godine Raulu organizovati oproštajni meč protiv nekog rivala iz Španije, najverovatnije njegovog bivšeg kluba Reala iz Madrida.

Povezana vest:  Borusija sa stadiona "izbacuje" nevakcinisane