sinisa_mihajlovic_svajcarska (2)

Mihajlović: Ljajić mi nije objasnio u čemu je problem

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas mu Adem Ljajić nije objasnio tačno zašto nije želeo da peva himnu na prijateljskom meču sa Španijom.

-Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da pređem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentuje zemlju u svakom trenutku. Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem, rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio – rekao je Mihajlović.

Povezana vest:  SP 2011 ŽENE, Amerikanke prve finalistkinje

On je dodao da je Ljajić trebalo ranije da mu kaže da postoji neki problem, a ovako ga je doveo pred „svršen čin“. Odlukom da ne peva himnu, fudbaler Fiorentine prekršio je Sporazum o ponašanju koji su potpisali svi igrači kada je Mihajlović postao selektor.

-Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati. Moglo je da bude i onih koji se ne slažu, koji ne žele da ga potpišu i oni sada ne bi bili sa nama – dodao je Mihajlović.

Povezana vest:  Roben odlučio da produži ugovor sa Bajernom

On je podsetio da je, po dolasku na čelo reprezentacije najavio da će imati dva cilja – plasman na SP 2014. i promena mišljenja o Srbiji u međunarodnim organizacijama.

-Svaki igrač treba da bude primer, na terenu i van njega. Isto važi i za navijače, oni su najbolji na svetu dok nas bodre kao protiv Španije u Sent Galenu, ali onda sve pokvare bacanjem petardi i dimnih bombi. To ne sme da se radi. Mislim da ti izuzeci, koji su u manjini, ne vole svoju zemlju i ne žele joj dobro kad se tako ponašaju – istakao je selektor.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Milan Jovanović: Prekinuo sam crnu seriju!

Ljajićev otac, Sahmir ranije danas se izvinio svima koje je povredio postupak njegovog sina i dodao da ne želi da se preko leđa mladog fudbalera vode politička prepucavanja.