Konferencija_za_medije

TURNIR U MALOM FUDBALU ZA MLAĐE KATEGORIJE
McDonald’s Cup
 
Kao uvertiru u Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012, McDonalds Srbija, Coca-Cola kompanija i Canon zajedno organizuju McDonald’s Cup, turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije, koji će se održati od 2. juna do 8. juna kod McDonald’s restorana u Rakovici (ulica Kneza Višeslava 45).
Na takmičenju će učestvovati oko140 mališana podeljenih u 20 ekipa po 7 igrača i 20 trenera. Na današnjoj konferenciji, kapiteni i treneri 20 beogradskih škola fudbala izvlačili su imena reprezentacija čija će imena i dresove nositi.( ŠF Trijumf igraće kao Švedska, ŠF DIF- Danska, ŠF Alfa – Irska, ŠF Karioke – Portugal, ŠF Primera – Španija, ŠF Zlatne Kobre – Francuska, ŠF International – Engleska, ŠF Petlić – Crna Gora, ŠF Diplomatic- Srbija, ŠF Olimpik Beograd- Bosna i Hercegovina, ŠF Rosenberg – Holandija, ŠF Sporticus – Turska, ŠF Nacional – Nemačka, ŠF Lipovica – Grčka, ŠF Winner- Češka, ŠF Polet – Rusija, ŠF Žarkovo – Hrvatska. ŠF Karioke 2 – Poljska, ŠF Žarkovo 2 – Italija i Zlatne Kobre 2- Ukrajina)
Manifestacija zvanično počinje 2. juna 2012. u 16 časova, a završava se 8. juna finalnim takmičenjima i svečanom dodelom pobedničkih trofeja i vrednih nagrada koje su obezbedili sponzori McDonalds Srbija, Coca-Cola kompanija i Canon.
“Kompanija McDonald’s  je ponosna sto je deo ove manifestacije,  koja promoviše sport  i  sportski duh i decu sa ulice sklanja na sportski teren i daje im priliku da pokažu svoj talenat  i da se, kao pravi fudbaleri, pred punim tribinama, bore u pravoj takmičarskoj atmosferi”-izjavila je Marina Trnavčanin, direktor marketinga McDonald’s Srbija i pozvala Beograđanine da u što većem broju isprate ovaj turnir.
„Kroz podršku  McDonald’s Cup- u i mnogim drugim aktivnostima koje realizuje, Coca – Cola kompanija nastoji da motiviše što više dece da budu aktivna i da kroz igru i rekreaciju, na zabavan način, shvate značaj fizičke aktivnosti za zdravlje. Nadamo se da ćemo ovim turnirom uspeti da podstaknemo što više devojčica i dečaka da zavole fudbal i da sport i rekreacija postanu sastavni deo njihovog odrastanja,” rekla je Milica Stefanović, menadžer za komunikacije kompanije Coca – Cola.
„U cilju podrške Evropskom prvenstvu u fudbalu 2012. na kojem je Canon jedan od sponzora i sa željom da damo svoj doprinos popularizaciji sporta i fizičke kulture kod najmlađih, priključili smo se organizaciji McDonald’s Cup-a. Promocijom sporta, kao i sponzorstvom velikih sportskih manifestacija na globalnom nivou Canon kao kompanija ispunjava jedan od osnovnih postulata svoje poslovne strategije“, izjavila je Katarina Mitrović, marketing professional kompanije Canon Srbija.
Povezana vest:  Danas odluka o meču Voždovca i Parizana