vladan_lukic_kzn 

Lukić: Pre tri godine dug Zvezde bio skoro 50 miliona evra
 
Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić rekao je danas da je realan dug crveno-belih, kada je on došao na čelo kluba 2009. godine, iznosio između 45 i 50 miliona evra.
Lukić je nedavno dobio novi mandat, ali ovaj put nakon glasanja navijača sa članskim kartama na klupskim izborima. Crveno-beli su tako postali prvi srpski klub koji je izabrao rukovodstvo na taj način.
-Realan dug iznosio je između 45 i 50 miliona evra. Više od 250 sudskih sporova čekalo je na svoje izvršenje, i sada posle tri godine vam kažem, da ti sporovi kada se pretvore u sredstva koja smo za njih platili, iznose 10 miliona evra – kazao je Lukić.
On je rekao da uprava na čijem je čelu nije uspela da sanira kompletan dug, ali je poboljšala način otplate.
-Oslobodili smo se nepovoljnih kamata, reprogramirali smo kredite, povećali period otplate, i uspeli da udahnemo novi, čistiji vazduh – rekao je Lukić.
Ove sezone crveno-beli su, peti put zaredom ostali bez šampionskog trofeja, ali su osvojili Kup Srbije predvođeni trenerom Robertom Prosinečkim.
Nakon trijumfa u Kupu navodno je došlo da neslaganja Lukića i Prosinečkog, što je predsednik crveno-belih demantovao.
-Kao veliki prijatelj sa njim još iz igračkih dana znao sam koliko voli Zvezdu i koliku energiju poseduje, kao i koliku emociju gaji prema Zvezdi. Robi je bio moja odluka, koju sam uslovio čak u jednom trenutku odlaskom sa mesta predsednika. I onda neko sebi dozvoli da napiše kako smo Robert i ja u lošim odnosima – naveo je on.
Lukić je istakao da čvrstvo veruje kako će Crvena zvezda sledeće sezone prekinuti dominaciju Partizana u šampionatu. „Ne želim i pored toga što čvrsto verujem u osvajanje titule, ništa da obećavam, i tako stvaram pritisak na sve u klubu. Crvena zvezda je veliki klub, u kojoj nema mesta neozbiljnosti i nagađanju. Ali ponavljam da verujem u igrački kadar, njihovu energiju, znanje i privrženost grbu i dresu. Osećam dozu sportske drskosti kod njih, i to je ono što nam je nedostajalo prethodnih godina“, objasnio je prvi čovek crveno-belih.

 

Povezana vest:  Kojt produžio ugovor sa Liverpulom do 2013. godine