UEFA-Liga-Evrope

PSV Ajndhoven ubedljiv protiv Zete

 

Fudbaleri Zete poraženi su večeras u Podgorici od PSV Ajndhovena sa 5:0, u prvoj utakmici četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Bivši prvak Evrope poveo je pogotkom Olea Toivonena nakon minut i 20 sekundi igre.

Slovenac Tim Matavž efektnim lobom u 74. minutu povisio je na 2:0, tri minuta kasnije u listu strelaca upisao se Kevin Strotman, a Džermejn Lens u 83. minutu. Konačan rezultat postavio je Mark Van Bomel u 90. minutu.

Povezana vest:  Bekvalac: Zvezdi se ne preti

Toivonen je mogao do gola i u 15. minutu, ali je iako je bio sam ispred golmana Miloša Bulatovica šutirao preko gola. Preko gola završio je i šut Marka van Bomela u 19, a za malo bili su neprecizni Strotman u 69. i Matavž u 88. minutu.

Matavž je početkom drugog poluvremena bio sam ispred Bulatovića, koji je odličnom intervencijom sprečio siguran pogodak. Najbolju priliku za Zetu imao je Boris Došljak, ali je njegov udarac golman Przemislav Titon izbacio u korner. Titon je odlično intervenisao i nakon šuta Aleksandra Boljevića i poslao loptu u korner. Revanš utakmica na programu je narednog četvrtka u Ajndhovenu.

Povezana vest:  Umaru za slavlje Partizana na otvaranju Lige Evrope