neymar_brazil

Nejmar srušio Argentinu u 94. minutu, debitovao Barkos

Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je rano jutros selekciju Argentine sa 2:1 (1:1) u prijateljskom meču koji je odigran u gradu Gojanija.
Bila je to prva od dve utakmice dva večita južnoameričkih rivala u kojima selektori Mano Menezes i Alehandro Sabelja ne mogu da računaju ha igrače iz evropskih klubova, pa koriste priliku da provere „domaće snage“.
Ipak, na terenu je bilo dosta poznatih imena kao što su Nejmar, Lus Fabijano i Žadson u Brazilu ili Klemente Rodrigez ili debitant Ernan Barkos, nekadašnji napadač Crvene zvezde u dresu Argentine. Sledeća utakmica na programu je 3. oktobra u argentinskoj Resistenciji.
Brazil je do pobede došao golom Nejmara iz penala u 94. minutu, nakon što je Leandro Desabato igrao rukom u svom šesnaestercu. Prethodno, Argentina je povela u 20. minutu pogotkom Huana Manuela Martineza, a pet minuta kasniej izjednačio je Paulinjo, iz sporne situacije pošto je bio u ofsajdu.
Navijači u Goganiju su tokom celog meča skandirali protiv selektora Menezesa i tražili povratak Luisa Felipea Skolarija, koji je Brazilcima doneo poslednju titulu svetskog šampiona 2002. godine u Japanu.

Povezana vest:  Mamadu Dijara u Monaku