jelensuperliga logo

Kazne za izgrednike na utakmici Vojvodina – Partizan

 

Novosađaninu Draganu J. (22), koji je prekršajnom sudiji priveden u vreme utakmice između Vojvodine i Partizana, izrečena je kazna zatvora od 32 dana, novčana od 50.000 dinara i jednogodišnja zabrana prisustva na fudbalskim utakmicama, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Sadu.

Te kazne su određene u skraćenom postupku, zbog kršenja Zakona osprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Prekršajnom sudiji priveden je i Vladimir L. (20) iz Novog Sada kome je, zbog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji, takođe u skraćenom postupku, izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara.

Povezana vest:  Privedena četvorica navijača Slovana

Policija je u službene prostorije dovela i Vladimira G. (24) iz Batajnice zbog osnovane sumnje da je napao službeno lice u obavljanju službene dužnosti, a privedena su i dvojica maloletnika zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Na osnovu tog zakona, kako je navedeno u saopštenju, policija će podneti i prekršajnu prijavu protiv FK Vojvodina i odgovornog lica u tom klubu, jer nisu angažovali odgovarajuću redarsku službu i osigurali bezbedno održavanje utakmice odigrane u nedelju.

Povezana vest:  Vodovod ponovo u vrhu „Planetwin365 Zlatne lige"