andre-villas-boas

Viljaš-Boaš podržava Denija Rouza
 
Trener Totenhema Andre Viljaš-Boaš je danas rekao da potpuno podržava fudbalera Denija Rouza koji tvrdi da su ga navijači vređali na rasnoj osnovi tokom utakmice u Kruševcu mladih reprezentacija Engleske i Srbije.
-Deniju je izuzetno teško i on je razočaran onim što se dogodilo, situacijom koju je morao da prođe i atmosferom sa kojom je bio suočen. Rekao sam mu da ga potpuno podržavam – rekao je Viljaš-Boaš engleskim medijima.
Po završetku utakmice baraža za Evropsko prvenstvo u utorak došlo je do velike gužve na terenu i guranja igrača i članova stručnih štabova obe reprezentacije.
U gužvi koja je nastala po završetku meča, Rouz je dobio crveni karton zbog provokacija i šutiranja lopte u publiku.
Rouz je ranije rekao da su navijači počeli da ga vređaju tokom zagrevanja „tako što su oponašali majmune svaki put kada bi prišao aut liniji“.
-On se osetio zlostavljanim i to je očigledno ozbiljna stvar koja je na određeni način u rukama Fudbalskog saveza Engleske (FA). U Engleskoj povodom tih incidenata postoji jak stav, a nadam se da će i UEFA da nam da malo indikacije o onome šta očekuje da uradi – kazao je Viljaš-Boaš.
UEFA je najavila postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog „navodnog rasističkog skandiranja“ navijača tokom utakmice i posle nje.
Rouz nastupa za Sanderlend, kao pozajmljen fudbaler Totenhema.

 

Povezana vest:  Inter i Atletiko sutra biju bitku za krunu evropskog Superkupa