partizan_slavlje_par_ofk

Ružić: Država treba da reši problem huliganizma

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Branko Ružić rekao je danas da problem huliganizma na sportskim priredbama u Srbiji treba da reši država, a ne da se konstantno prebacuje odgovornost na sportske saveze i klubove.
-Krajnje je vreme da se na odgovoran način reši taj problem huliganizma u Srbiji i to jeste pitanje za državu, a ne samo za sportske klubove i Fudbalski savez – rekao je Ružić i precizirao da je pre primene sankcije potrebna prevencija.
On je dodao da se ništa neće uraditi i napretka neće biti ukoliko se neprestano bude govorilo da je to što se dešava samo slika društva. Ružić je ukazao na značaj reaktiviranja nacionalnog Saveta za borbu protiv nereda na sportskim priredbama, na čijem čelu je premijer Ivica Dačić, a njegov zamenik prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.
-Možda je minut do 12 da preduzememo neke mere kao država i da ne prebacujemo konstantno odgovornost sa države na sportkse saveze, sa sportskih saveza na sportske klubove i da se tako vrtimo u krug i ne rešavamo problem – ponovio je Ružić.
On je izrazio nadu da sankcije prema Srbiji zbog izgreda na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske neće biti drakonske i da će fudbal nastaviti da se igra.
-Imamo veliki broj talentnovanih igrača, ali oni moraju da shvate da nisu velike zvezde i da ne mogu tako da se ponašaju. Ukoliko vaspitanje nisu poneli iz kuće, trebalo je da ga steknu u fudbalskim klubovima u kojima igraju, od onih koji ih edukuju – zaključio je Ružić.
Evropska fudbalska unija (UEFA) otvorila disciplinski postupak protiv Fudbalskih saveza Srbije (FSS) i Engleske (FA) posle niza incidenata za vreme i posle utakmice mladih reprezentacija dve zemlje u Kruševcu, u revanšu baraža za učešće na prvenstvu Evrope. Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA raspravljaće o ovim slučajevima na redovnom sastanku zakazanom za 22. novembar.
Mladi engleski tim je pobedom u Kruševcu sa 1:0 izborio učešće na evropskom prvenstvu 2013, nakon što je prvi meč kod kuće dobio istim rezultatom (1:0). Englezi tvrde da su njihovi igrači tokom utakmice vređani na rasnoj osnovi, a došlo je i do opšte tuče na terenu posle utakmice. Fudbalski savez Srbije izvinio se Englezima za incidente koji su usledili posle meča, ali je negirao je da je bilo rasističkih uvreda tokom susreta mladih nacionalnih selekcija.

Povezana vest:  Morinjo: Kasiljas će se teško vratiti na gol