jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Partizan u Nišu, derbi između Zvezde i Jagodine

Fudbaleri Partizana pokušaće sutra u Nišu da protiv Radničkog poprave utisak posle nedavne eliminacije iz Kupa Srbije, dok će drugoplasirana Crvena zvezda biti domaćin trećeplasiranoj Jagodini u derbiju 11. kola Super lige. Partizan je u sredu izgubio u Beogradu od drugoligaša čanskog Borca sa 2:1, u poslednjoj utakmici osmine finala Kupa. 
Trener Vladimir Vermezović u tom meču izveo je na teren kombinovan sastav, ali je posle utakmice kazao da igrači nisu opravdali očekivanja. Crno-beli su vodeći na tabeli sa 27 bodova, dva više od Zvezde, a sedam od Jagodine, dok je Radnički iz Niša deveti sa 12 bodoba. 
Nišlije su u prošlom kolu poražene od OFK Beograda sa ubedljivih 5:1 i takođe će imati veliki motiv da se dokažu pred svojim navijačima u duelu sa Partizanom. 
Zvezda je prošlog vikenda uspela da preokrene rezultat u Novom Sadu I pobedi Donji Srem sa 2:1, uprkos ranom vođstvu domaćeg tima. Crveno-beli će sutra igrati protiv Jagodine koja iz prethodne četiri utakmice ima tri pobede i remi. 
Četvrtoplasirani Rad pokušaće da prekine niz od tri poraza protivB Vojvodine koja se nalazi na jednom mestu niže, ali sa istim brojem bodova kao i „građevinari“ – 17. Novosađane, inače, vodi nekadašnji trener Rada Nebojša Vignjević. 
Šestoplasirana Sloboda iz Užica gostovanje kod Novog Pazara, a ta utakmica igraće se pred praznim tribinama zbog kazne koju su Novopazarci dobili posle uvredljivog transparenta svojih navijača u utakmici nacionalnog Kupa sa Radom. Sedmoplasirani Spartak iz Subotice iza sebe ima tri uzastopne pobede, a sutra će se na svom terenu sastati sa dvanaestoplasiranim BSK-om iz Borče. Poslednjeplasirano Smederevo, koje još nema pobedu, sutra će biti domaćin Donjem Sremu. 
Novajlija u ligi odlično je počeo sezonu, ali je u poslednjih šest utakmica doživeo pet poraza, uz jedan remi, pa će obe ekipe imati izuzetno veliki motiv da osvoje tri boda. U Kragujevcu će se sastati Radnički 1923 i OFK Beograd, a taj duel imaće poseban značaj za trenera domaćeg tima Dejana Đurđevića koji je do decembra 2011. vodio „romantičare“. 
Javor iz Ivanjice igraće na svom terenu protiv kulskog Hajduka. Obe ekipe imaju identičan učinak u prethodna dva kola – poraz sa 1:0 I remi 1:1. 
Većina utakmica igraće se u subotu od 13.30, dok će se Zvezda I Jagodina sastati u 19.00, a Rad i Vojvodina će jedini igrati u nedelju u 13.00.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA A, Inter lako sa Totenhemom, Tvente i Verder nerešeno