nemanja-vidic_igra

Džons: Prisustvo Vidića je veliki podsticaj za ekipu

 

Defanzivac Mančester Junajteda Fil Džons rekao je britanskim novinarima da mu je drago što se kapiten Nemanja Vidić priključio ekipi, pohvalivši uticaj srpskog internacionalca i na terenu i van njega.

Vidić se oporavio od operacije kolena i u subotu je zaigrao u pobedi protiv protiv Sanderlenda na Old Trafordu (3:1), prvi put nakon pauze od septembra.

Povezana vest:  Pruga juri prvo mesto pred plej-of Fair Play Zlatne lige

-Fantastičan je podsticaj za nas da imamo Nemanju iza leđa. On je fantastičan igrač, veliki kapiten, i veoma je važno što se vratio uoči predstojećeg zgusnutog rasporeda u ligi – rekao je Džons, potvrdivši da je svestan kako je Vidićevim povratkom pojačana konkurencija u odbrambenom redu Junajteda.

-Uživam u konkurenciji za mesto u timu, sjajno je imati veći broj igrača koji se bore za istu poziciju. To vas drži mobilnim u borbi za dres. Vidi se to na treningu, vežbanja su intenzivna i atmosfera je odlična – istakao je Džons.

Povezana vest:  Dunga ponovo na klupi Brazila

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson smatra da može potrajati dok se Vidić vrati u nekadašnju formu, ali je naglasio da je samo njegovo prisustvo veoma važno za odbranu tima.

-To će mu uzeti malo vremena, ali to je početak. Nemanja je ratnik, on je naš kapiten, i uvek se bori za ekipu, podmeće glavu u kaznenom prostoru. To je ono u čemu je nenadmašan – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Koreja i Tores doneli trijumf Atletiku u Eibaru

Mančester Junajted vodi na tabeli Premijer lige sa šest bodova prednosti nad aktuelnim šampionom Mančester Sitijem, a u narednoj utakmici u nedelju gostuje ekipi Svonsija.