pep-guardiola-fc-barcelona

Stoičkov: Gvardioli je suđeno da preuzme Siti

Legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov rekao je danas kako ima osećaj da bi njegov bivši saigrač iz Barselone Pep Gvardiola mogao da preuzme Mančester Siti.
Gvardiola se trenutno nalazi u Njujorku, gde se odmara od fudbala, a kako je najavio trenerskom poslu vratiće se sledeće sezone. Za njegove usluge zainteresovani su Bajern, Čelsi, Mančester Siti i Arsenal.
-Mogu da vidim Gvardiolu u Sitiju, mislim da mu je u skoroj budućnosti suđeno da dođe u taj klub. On i sportski direktor Sitija Čiki Begiristajn su odličan tandem koji je nekada pravio čuda u Barseloni – rekao je Stoičkov španskim medijima.
Stoičkov je iskoristio priliku i da pohvali „naslednika“ u Barseloni Lionela Mesija.
-Fantastično je što je Mesi četvrti put uzastopno osvojio Zlatnu loptu. Prilično sam siguran da će on ovu nagradu osvojiti još par puta, jer to svakako zaslužuje. U poslednjih deset godina nije se pojavio tako spektakularan i kompletan igrač kao što je on – prokomentarisao je Stoičkov.
Bugarin je dres Barselone nosio od 1990. do 1995. godine, a posle jednogodišnje epizode u italijanskoj Parmi ponovo se vratio na Kamp nou i ostao još dve sezone. Sa Kataloncima je osvojio pet šampionskih titula u Primeri, a bio je i član tima koji je 1992. godine osvojio prvu titulu šampiona Evrope. Zlatnu loptu „Frans fudbala“ za najboljeg igrača Evrope dobio je 1994. godine.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Kolman: Moramo da počnemo da osvajamo bodove