zdravko mamic dinamo

Hrvatski fudbalski savez provodi postupak protiv Mamića

Hrvatski fudbalski savez (HNS) pokrenuo je i provodi disciplinski postupak protiv Zdravka Mamića, kao člana Izvršnog odbora HNS-a, potvrdio je danas Tanjugu Izvršni predsednik hrvatskog saveza Damir
Vrbanović.
-Zaista nismo srećni zbog činjenice da se osetljivog susreta kao što je utakmica između Hrvatske i Srbije Mamić na taj način oglasio prema ministru Željku Jovanoviću, sa kojima ima ima ličnu komunikaciju, koja bez sumnje šteti i njemu i celokupnoj fudbalskoj organizaciji. U tom kontekstu, kao član Izvršnog odbora HNS-a trebalo je da ima odgovornost za sopstvene reči kojima je povredio kodeks o ponašanju sportskih poslenika – rekao je Vrbanović.
On je podsetio da je HNS ekspresno reagovao i odmah u petak, neposredno nakon Mamićevih reči, izdao saopštenje u kome najavljuje i provodi disciplinski postupak protiv njega zbog izjava izrečenih u jednom radijskom intervjuu.
-O disciplinskom postupku i daljnjoj aktivnosti disciplinskog suda zavisiće i eventualna sankcija prema Mamiću, a do tada bilo bi neumesno dodatno komentarisati i iznositi sud o njegovoj krivnji – istakao je Vrbanović.
Mamić, prvi čovek zagrebačkog Dinama, priveden je u petak popodne nakon što je gostujući na radiju „Soundset“ izneo niz uvreda na račun Jovanovića, za koga je rekao da je “hrvatomrzac“, „uvreda za hrvatski mozak“ i „Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove“.
U pritvoru je proveo noć jednu noć, a u subotu popodne pušten je da se brani sa slobode. Njemu zbog govora mržnje preti kazna zatvora od tri godine.
Mamić se u današnjem intervjuu beogradskom „Informeru“ izvinio Srbima.
-Želim da se izvinim Srbima i da objasnim da nisam hteo da vređam srpski narod. Izuzetno poštujem vaše ljude… Cenim Srbe i izvinjavam se svima koji su se možda pronašli u mojim rečima. Pa ja imam više prijatelja u Srbiji, nego cela hrvatska vlada zajedno… Neka srpski narod bude miran, želim im svako dobro – poručio je Mamić.
Utakmica kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

Povezana vest:  Atletiko Madrid lako sa Kordobom za treće mesto