FK_Partizan_logoSaradnja Partizana i UNICEF-a na turniru u malom fudbalu
U okviru programa „Škola bez nasilja“ UNICEF će u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Gradskim sekretarijatom za obrazovanje, Fudbalskim klubom Partizan i Sajmom fudbala  25. aprila u Sportskom centru „Teleoptik“ u Zemunu organizovati turnir u malom fudbalu. Takmičenje beogradskih školaraca „Mali fudbal – velika škola“ ima za cilj  promovisanje vrednosti kao što su jednakost, timski rad, ravnopravnost, zdrav život, poštovanje saigrača i protivnika, odnosno fer plej kako u sportu, tako i u životu.
-Partizan je počastvovan što započinje saradnju sa UNICEF-om. Briga o deci zauzima posebno mesto i u našim aktivnostima. Ova  akcija je važna, ali bi još bolje bilo da nosi naziv ‘društvo bez nasilja’ – rekao je generalni sekretar Partizana Darko Grubor.
Šef odeljenja Unicefa za odnose sa privatnim sektorom Vesna Savić-Đukić zahvalila je Partizanu na podršci i objasnila da su se odlučili za ovakav turnir, jer je 2010. godina fudbala. -Cilj ove akcije je promovisanje fer-pleja, s čim smo počeli još prošle godine u košarci. Ovo je godina fudbala i verujem da ova akcija označava početak dobre saradnje sa Partizanom – zaključila je Savić-Đukićeva.
Kako su podsetili organizatori turnira, ovakav vid takmičenja u kojem se pored rezultata vrednuje i raznolikost tima po uzrastu, polu, najmanji broj faulova kao i odnos i podrška među igračima i trenerima, prvi put je sproveden u Srbiji 2009. na UNICEF-ovom Fer plej turniru u košarci.
Na kraju takmičenja timova iz 28 beogradskih obrazovnih ustanova u kojima se sprovodi program „Škola bez nasilja“ biće proglašeni pobednici prema uobičajenim fudbalskim pravilima, ali i fer plej pobednici u različitim kategorijama.
Povezana vest:  ZOI, Vankuver 2010, Rog pozvao ruske vlasti da strože kažnjavaju doping