Karim Benzema

Benzema: Možemo da osvojimo „triplu krunu“

Fudbaler Reala Karim Benzema rekao je danas da madridski tim ove sezone može da osvoji sva tri trofeja – Primeru, Ligu šampiona i Kup kralja.
Real se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli Primere sa 73 boda, iza Barselone (75) i Atletika (76), očekuje ih finale nacionalnog kupa sa katalonskim timom, ali i četvrtfinale Lige šampiona sa Borusijom iz Dortmunda.
-Cilj je osvajanje sva tri trofeja i mislim da mozemo to da ispunimo. Imamo realne šanse i odličan tim za taj poduhvat. Nismo zaboravili šta se desilo prošle godine, ali sada sa novim trenerom Karlom Anćelotijem imamo drugačiji mentalitet. Borusija je jaka, ali ima dosta povređenih igrača – rekao je Benzema za klupski sajt.
Benzema je ponikao u Lionu iz kojeg je 2009. godine prešao u Real, gde je do sada odigrao 110 utakmica i postigao 59 golova. On je u Realu osvojio sve trofeje u Španiji po jednom – Primeru, kup i Superkup, a poslednje tri godine u najjačem evropskom takmičenju sa „kraljevima“ ispadao u polufinalu. Za reprezentaciju Francuske nastupio je 65 puta i postigao 19 golova.

Povezana vest:  Kristijano Ronaldo: Ovo nije moja, već Murinjova pobeda