dusko vujosevic par mega
Partizan želi dostojan oproštaj od Evrolige ove sezone
 
Košarkaši Partizana pokušaće protiv Galatasaraja dostojno da se oproste od takmičenja u Evroligi ove sezone, rekao je danas trener crno-belih Duško Vujošević.
-Iako nemamo šanse da se plasiramo među osam najboljih u Evropi ove sezone, moraćemo da vodimo računa o svom imenu, prezimenu i da tačku na ovo takmičenje stavimo na dostojanstven način – rekao je
Vujošević na konferenciji za novinare u Hali Pionir.
Partizan će u poslednjem kolu Top 16 faze igrati protiv Galatasaraja, a turskoj ekipi će taj duel direktno odlučiti da li će se plasirati u četvrfinale.
-Galatasaraju plasman zavisi od ove utakmice, oni sa direktnim konkurentom, Lokomotivom, imaju isti odnost u međusobnom duelu tako da bi mogla da odluči i ukupna koš razlika. Galatasaraj je ove sezone akcenat stavio na Evroligu i svesni smo opasnosti, da ne postanemo neko na kome će se praviti neko na kome će se praviti koš razlika – kazao je Vujošević.
On je istakao da je Galatasaraj „veoma dobra ekipa sa odličnim I iskusnim trenerom“.
-Nismo puno opterećeni i verujemo u potpunu regularnost – naveo je trener crno-belih.
Vujošević je izjavio da je uveren da bi utakmica u Istanbulu imala popuno drugačiji značaj da je Partizan cele sezone igrao u kompletnom sastavu.
-Trebalo bi pustiti druge da ocenjuju, ali smo mi napravili veliki uspeh uz sve okolnosti i povrede. Ostvarili smo nekoliko veoma značajnih pobeda i da smo bili kompletni, utakmica u Istabnulu bi odlučivala ili o daljem plasmanu ili bismo već bili plasirani u četvrtfinale – kazao je Vujošević.
On je dodao da se preteralo sa stalnim povećanjem broja utakmica u sezoni, ali da Partizan mora tome da se prilagodi.
Košarkaš Partizana Saša Pavlović rekao je da će on i njegovi saigrači u Istanbulu misliti samo na svoj tim.
-Idemo tamo kao da ćemo igrati najbitniju utakmicu, jer želimo dostojno da se oprostimo od Evrolige. Nećemo im olakšati posao, idemo na pobedu i mislićemo samo na sebe – rekao je Pavlović.
Utakmica između Galatasaraja i Partizana igra se u petak od 19.00.
Povezana vest:  Bartomeu: Partizan teško do pozivnice za Evroligu