bogdan bogdanovic par oli 1

Bogdanović proglašen za evroligašku Zvezdu u usponu

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović izabran je glasovima evroligaških trenera za „Zvezdu u usponu“, u sezoni 2013/2014, saopštila je danas Evroliga. Bogdanović je ove sezone u 23 utakmice u Evroligi u proseku postizao 14,8 poena uz 3,7 skokova i 3,7 asistencija. Do poslednja dva kola u TOP 16 fazi bio je prvi strelac takmičenja. 
Bogdanović je tako drugi igrač Partizana koji je poneo veliko priznanje. Pre njega to je pošlo za rukom Novici Veličkoviću 2009. godine, a godinu dana ranije Nikola Peković zauzeo je drugo mesto. U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bili su još i igrači Partizana Žofre Lovernj, koji je zauzeo treće mesto, i Nikola Milutinov. Takođe, Luka Mitrović iz Crvene zvezde je bio u konkurenciji. 
Među kandidatima su bili i Aleks Abrines (Barselona), Furkan Aledmir (Glatasaraj), Vitenis Čizauskas (Žalgiris), Tomas Dimša (Žalgiris), Ilimane Diop (Laboral Kuča), Mam Žaite (Nanter), (Partizan), Cedi Osman (Anadolu Efes), Domas Sabonis (Unikaha), Kenan Sipahi (Fenerbahče), Dešon Tomas (Nanter) i Aksel Topan (Strazbur). 
Posle Bogdanovića najviše glasova osvojio je Aleks Abrines. Ovogodišnju nagradu „Zvezda u usponu“ Evroliga dodeljuje igračima rođenim posle 1. jula 1991. godine, koji su najviše napredovali u tekućoj sezoni. Nagrada je ustanovljena u sezoni 2004/2005. 

Povezana vest:  Rafal Predraga Stojakovića