nba novi logo

NBA VESTI

Oklahoma smanjila na 1:2 u finalu Zapada protiv San Antonija

Košarkaši Oklahome pobedili su noćas na svom terenu San Antonio sa 106:97 i smanjili na 1:2 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi. Oklahomu su do pobede predvodili Rasel Vestbruk sa 26 poena, osam skokova i sedam asistencija i Kevin Durent sa 25 poena i 10 skokova. U tim se posle povrede lista vratio Serž Ibaka i pobedi doprineo sa 15 poena, sedam skokova i četiri blokade. 
Spekulisalo se da je on završio sezonu zbog povrede, ali je na svoju odgovornost odlučio da se vrati u ekipu i pokuša da joj pomogne da se domogne velikog finala. 
U ekipi San Antonija najefikasniji je bio Manu Đinobili sa 23 poena, Tim Dankan dodao je 16, uz osam skokova, a Kavi Leonard 10 poena. Oklahoma je posle „trojke“ Vestbruka povela sa 57:53, a serijom od 14:2, krajem treće i početkom četvrte četvrtine, „odlepila“ se na 95:78 i do kraja se sačuvala prednost. 

Povezana vest:  EUROLIGA 2013, Zvezda poražena u startnom meču Evrolige

To je bio osmi uzastopni poraz San Antonija na gostovanjima u Oklahomi. Naredna četvrta utakmica igra se u utorak, a domaćin će ponovo biti Oklahoma.