nba novi logo

NBA VESTI

Majami na korak od četvrtog uzastopnog finale plej-ofa

Košarkaši Majamija pobedili su u noći između ponedeljka i utorka na svom parketu Indijanu sa 102:90 u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije plej-ofa NBA lige. Majami je tako došao nadomak četvrtog uzastopnog plasmana u finale plej-ofa, pošto su ostvarili treću pobedu protiv Indijane i sada vode sa 3:1. 
Ekipu sa Floride do trijumfa je predvodio Lebron Džejms sa „dabl-dabl“ učinkom od 32 poena i 10 skokova, dok je Kris Boš postigao 25, a Dvejn Vejd 15 poena. U ekipi Indijane istakao se Dejvid Vest sa „dabl-dabl“ učinkom, 20 poena i 12 skokova, dok je najefikasniji bio Pol Džordž sa 23 poena.
Majami je od početka meča diktirao tempo igre, Indijani ni jednog trenutka nisu dopustili da pređe u vođstvo. Najbolju igru pokazali su u trećoj četvrtini, kada su imali 23 poena razlike, koju su lako sačuvali do kraja. 
Domaća ekipa dobro je šutirala sa linije za slobodana bacanja, imali su 88,2 odsto pogođenih penala, 30 od 34 slobodna bacanja. Majamiju je potrebna još jedna pobeda, kako bi izborio plasman u četvrto uzastopno finale plej-ofa NBA lige, a tu priliku imaće već u noći između srede i četvrtka, kada u petom duelu ponovo dočekuju Indijanu. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend i Hjuston izjednačili