KK Partizan Logo copyPartizan: Uplatimo novac od kazni za poplavljene
 
Košarkaški klub Partizan predložio je danas Crvenoj zvezdi i rukovodstvu Superlige Srbije da se novac od kazni uplati kao pomoć ugroženima od poplava.
Direktor lige Dragan Gogić kaznio je Crvenu zvezdu igranjem jedne utakmice bez publike i novčano ukupno sa 379.500 dinara zbog incidenata na večitom derbiju, a Partizan sa 402.500 dinara.
-S obzirom da je KLS jedina organizacija u Srbiji koja još uvek nije dodelila pomoć poplavljenim područjima, zahtevamo da se donese odluka kojom će se sav iznos od kazni ili barem veći deo proslediti u humanitarne svrhe ili organizovati neki drugi vid pomoći od značaja za one kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku. Očekujemo od čelnika lige da u što skorijem roku obaveste javnost o svom stavu po ovom važnom pitanju – navodi se u saopštenju crno-belih.
Iz Partizana poručuju da je potrebno više pažnje posvetiti unapređenju lige, rešavanju finansijskih problema i drugim stvarima koje će doprineti poboljšanju uslova takmičenja, a ne da li neko skida sako za vreme utakmice.
-Naš član Predsedništva Dragan Todorić je na prethodnom sastanku predložio da sav prihod ili jedan deo od kazni bude uplaćen na račun namenjen pomoći ugroženima od poplava. Međutim, tada je predlog odbijen uz neverovatno obrazloženje predsednika Udruženja klubova da su kazne planirane u budžetu, što je presedan za svaku normalnu organizaciju. Taj podatak jasno govori kakvi ljudi vode ligu i da nije čudno što se kompletna košarkaška javnost više bavi modom, nego mnogo ozbiljnim pitanjima koja se tiču našeg sporta.
Partizan je u subotu savladao Zvezdu rezultatom 82:78 posle produžetka, a meč su obležili navijači, koji su ubacivali tvrde predmete na teren.
-Od baklji i petardi mogu da stradaju direktni učesnici košarkaškog događaja, sportisti, košarkaši koji to ni jednim svojim gestom nisu zaslužili. Neshvatljivo je ponašanje određenog broja pristalica oba kluba koji takvim činom narušavaju ugled pre svega svog tima, a potom i same košarke. Još jednom naglašavamo da na taj način igrači mogu biti fizički ugroženi, što je nedopustivo – kaže se između ostalog u saopštenju.
Višestruki šampion Srbije smatra da organizacija utakmice visokog rizika nije moguća u Železniku, kao i da u dvorani tog kapaciteta nije bezbedno igrati derbi.
-Ulazak pojedinaca na teren, koji očigledno smatraju da im je dozvoljeno bahato ponašanje samim statusom vozača značajnih funkcionera, kako bi se verbalno obračunali sa igračima, je posebno sraman i prizeman potez. Nije prvi put da se takvi ispadi dešavaju na domaćem terenu Crvene zvezde, ali želimo da verujemo da se to ubuduće neće dešavati ni na jednom košarkaškom terenu- zaključuje se u saopštenju.
Povezana vest:  EVROLIGA, Barselona završila Top 16 bez poraza