covic foto-d-zarkovic

Anđus: Čović me je napao; Čović: Nemam komentar

Voditelj televizije Kopernikus Dejan Anđus optužio je danas potpredsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojšu Čovića da ga je fizički i verbalno napao jer je u emisiji pominjao njegovog sina, košarkaša FMP-a Filipa Čovića. Direktor policije Milorad Veljović kazao je danas novinarima u Palati Srbija da još nema nikakve detalje o tom incidentu. 
Anđus je za portal Telegraf rekao da ga je Čović fizički I verbalno napao posle sinoćnje emisije na televiziji Kopernikus. 
-Čović je izašao iz kola i ja sam video da je spreman na obračun. Upitao me je zašto sam pominjao njegovog sina u svojoj emisiji, a ja sam pitao zašto da to ne činim jer je FMP bio stvoren kao filijala Zvezde za mlade igrače, a ne da igra tvoj sin. Uz bujicu psovki želeo je da me šutne u butinu, kao i u donji deo stomaka, ali je ipak uspeo da me udari po licu – rekao je Anđus u Urgentnom centru. 
Čović nije želeo da komentariše Anđusove navode.

Povezana vest:  Mitrović: Ponosan sam na ekipu Crvene zvezde

-Ako zovete zbog onoga što ovaj dečko priča, nemam komentar. Imam pametnija posla – rekao je Čović.
Anđus je u svojim emisijama kritikovao rad Čovića u košarkaškom I fudbalskom klubu Crvena zvezda. Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je danas da se hitno istraže izveštaji o fizičkom napadu na Anđusa. 
-Sa ogorčenjem moramo da konstatujemo da je ovo samo još jedan u nizu fizičkih napada na novinare zbog izveštaja koje objavljuju ili ocena koje iznose. Fizička bezbednost novinara je osnovni preduslov za slobodu medija i javne reči, a država je dužna da to osigura. Na žalost, u Srbiji i dalje ima dosta kolega kojima je neophodna policijska pratnja jer su im životi ugroženi – navodi se u saopštenju NUNS-a. 
Dodaje se da ranija ubistva novinara nisu rešena, niti su utvrđeni vinovnici čitavog niza napada na novinare. 
-Sporost u rešavanju ovih slučajeva doprinosi stvaranju atmosfere u kojoj su fizički napadi na novinare i dalje mogući. Funkcioneri I građani koji smatraju da su povređeni ili oštećeni načinom na koji je neki medij izveštavao o njima imaju niz zakonskih i drugih mogućnosti da iznesu svoj stav. Pritom se mora imati u vidu da sloboda govora podrazumeva i slobodno komentarisanje i iznošenje stava – ocenio je NUNS. 

Povezana vest:  Teodosić: Žreb je dobar, naš maksimum se podrazumeva