covic arena kznČović: Potrudićemo se da opravdamo ukazano poverenje

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je večeras da odluka Evrolige predstavlja dodatnu obavezu kako bi se crveno-beli u što boljem svetlu prikazali u elitnom takmičenju naredne sezone.
Evroliga je na sednici u Barseloni odlučila da Zvezdi, kao prvoplasiranon timu iz ligaškog dela Jadranske lige, pripadne upražnjeno mesto nastalo odustajanjem Cibone zbog finansijskih problema.
-Potrudićemo se da svojim igrama, posetom publike i atmosferom na utakmicama po kojoj smo poznati širom Evrope opravdamo ukazano poverenje. Očekujem da ćemo kao jedini klub iz naše zemlje koji učestvuje u Ervoligi naići na razumevanje države i grada Beograda i da ćemo imati njihovu podršku – rekao je Čović za klupski sajt.
On je zahvalio Evroligi na ukazanom poverenju, posebno na činjenici da je klubu učešće u elitnom klupskom takmičenju Evrope omogućeno bez plaćanja specijalne ulaznice.
-To je samo još jedna potvrda ispravnosti načina rada celokupnog menadžmenta i uprave kluba. Godinama unazad gradimo partnerske odnose sa Evroligom, počevši od uspešne organizacije kvalifikacionih turnira za juniore do ispunjavanja svih standarda koje pred nas postavlja Evroliga, a koji se pre svega odnose na transparentno finansijsko poslovanje. Dokaz da smo na ispravnom putu i da Evroliga ceni naš rad je podatak što je dokazala po drugi put, jer smo i 2012. godine dobili specijalnu pozivnicu za učešće u Evrokupu – naglasio je Čović.
Crvena zvezda će naredne sezone u Evroligi biti u društvu sledećih timova: Alba, Efes, Cedevita, CSKA Moskva, Dinamo Sasari, Milano, Fenerbahče, Barselona, Bajern Minhen, Galatasaraj, Laboral Kuća, Limož, Makabi, Neptunas, Olimpijakos, Panatinaikos, Turov, Real Madrid, Unikaha, Valensija, Žalgiris i pobednik kvalifikacija.
U kvalifikacijama će učestvovati: Asvel, Nimburk, Hapoel, Levski, Zelena Gora, Strazbur, Ostende i Uniks.
Žreb za sastav grupa biće održan 10. jula u Barseloni.

Povezana vest:  Džikić: Zadovoljan pobedom, ne i fokusom pojedinaca