aleksandar djordjevic

Đorđević: Dobra odbrana donela pobedu nad BiH

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan igrom u pobedi nad selekcijom Bosne i Hercegovine, istakavši da je dobra odbrana bila ključ uspeha.
Srpski košarkaši savladali su večeras BiH sa 82:69, u prvom kolu turnira u Trstu.
-Odigrali smo veoma dobru, jaku odbranu, koja je bila presudna za rezultat ove utakmice. Posle meča ušao sam u svlačionicu i čestitao igračima na načinu na koji su večeras igrali košarku i došli do pobede. Idemo dalje, ovo je tek prvi u nizu jakih pripremnih mečeva koji nas očekuju – rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Ne računajući trening meč pre sedam dana u Nišu protiv B selekcije Srbije, susret sa BiH bio je prva provera Đorđevićevih izabranika u okviru priprema za prvenstvo sveta u Španiji.
Na turniru u Trstu srpski košarkaši odigraće još dve utakmice, sutra od 18 sati protiv Kanade i u utorak od 20.30 sati protiv domaćina Italije.
U nastavku priprema sledi učešće na turniru u Pou, gde će im rivali biti selekcije Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske.
Na prvenstvu sveta, od 30. avgusta do 14. septembra, Srbija će igrati u A grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Povezana vest:  Rezultati i tabela trećeg kola Evrolige