ALEKS_MARIC_SA_KOSAFAJNAL FOR, EVROLIGA

Dan D za Partizan

 

Košarkaši Partizana večeras od 21,00 sat igraju protiv Olimpijakosa polufinalni meč na završnom turniru Evrolige u Parizu. U prvoj utakmici polufinala koja se igra od 18,00, časova sastaju se Barselona i CSKA iz Moskve. Iako su mnogi prognozirali, košarkaški stručnjaci, na početku sezone da crno beli u Evroligi ne mogu da urade nište više nego dve do tri pobede, košarkaši Duška Vujoševića napravili su pravi spektakl i podigli na noge košarkašku Evropu ulaskom u Fajnal for Evrolige. Sada su crno belima potrebne još samo dve pobede! I ovako je Parni valjak napravio veliki uspeh I šta god da urade u Parizu niko im neće ništa zameriti. Ipak, sada se sve košarkaški stručnjaci nadaju i već vide Partizan u finalu, a tamo, sve je moguće.

Povezana vest:  Juniori Novog Sada prvaci Srbije

Prva prepreka Partizanu, biće grčki Olimpijakos. Atinski klub crno beli već su savladali u ovoj sezoni, doduše u Beogradu i uz ogromnu podršku navijača. Nije da partizanovih poklonika neće biti u hali Bersi ali će Grci morati dobro da se preznoje i pomuče kako bi na terenu opravdali ulogu favorite. Crno belima je potrebna pobeda jer će sigurno rasterećeno i relaksirano ući u meč a visina koša u hali Bersi je ista kao i u Pioniru!

Povezana vest:  Omar Tomas najkorisniji igrač finala

U drugom polufinalu snage će odmeriti Barselona i moskovski CSKA. Bez obzira što su Katalonci ove sezone neprikosnoveni u Evroligi sigurno je da Rusi neće pustiti meč da vode Španci već će “Baćuške” pružiti maksimum na terenu.

 

Petak, 7. maj:

18,00: Barselona – CSKA

21,00: Partizan – Olimpijakos