Kosarkasice Srbije pred odlazak na Svetsko prvenstvoSestre Dabović: Amerikanke, da li ste spremne da učite?

Srpske košarkašice Milica i Ana Dabović poručile su danas da jedva čekaju start šampionata sveta u Turskoj i priznale da ih posebno inspiriše činjenica da će igrati protiv selekcije SAD, aktuelnim svetskim i olimpijskim šampionom.
Osim Srpkinja i Amerikanki u izuzetno teškoj grupi D nalaze se još Angola, Kina i Turska.
-Jedva čekam taj meč, da vidim dokle je došla srpska košarka u odnosu na Ameriku. One igraju u najboljim timovima, ali mislim da i mi njih imamo šta da naučimo, ali i one nas – rekla je kapiten Srbije Milica Dabović medijima u TC Ušće tokom druženja sa navijačima uoči puta u Tursku.
Srpkinje su prošle godine na šampionatu Evrope zauzele četvrto mesto, a Dabovićeva se nada da bi na krilima tog uspeha mogle da ostvare zapažen rezultat i na prvenstvu sveta.
-Idemo potpuno rasterećeno, znamo da je jedini naš zadatak da damo sve od sebe, da se borimo i prošlogodišnju atmosferu iz Francuske prenesemo u Istanbul. Imamo mlad tim, koji je tek okupljen i polako ulazi u olimpijski proces. Naučićemo dosta toga za naredno Evropsko prvenstvo, koje je važno, jer otvara mogućnost za plasman na Igre u Riju – poručila je Dabovićeva.
Njena sestra Ana, takođe, se ne plaši duela sa Amerikom.
-Nema razloga da imamo tremu ili strah protiv selekcije SAD, jer one su favoriti u tom meču. Nemamo rezultatski pritisak, možemo u meč da uđemo opušteno, maksimalno skoncentrisano i bez predaje – poručila je mlađa od sestara Dabović.
Ona je dodala da je atmosfera u timu veoma dobra, čak i bolja u odnosu na prošlu godinu.
-Idemo korak po korak, da pobedimo Angolu, da se ne predamo protiv SAD i probamo da iznenadimo Kinu, koja je prvak Azije. Kina je zemlja koja ulaže u košarku, imaju jaku ekipu sa visokim devojkama – zaključila je Dabovićeva.

Povezana vest:  Burusis dopingovan igrao prošlu sezonu?