nba_novi_logoNBA VESTI

Lejkersi u finalu Zapada, Orlando u finalu Istoka

 

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa plasirali su se u finale plejofa Zapadne konferencije, treću godinu uzastopno, pošto su pobedili Jutu sa 111:96 i tako slavili sa 4:0 u seriji.

Lejkersi su čvrsto igrali u odbrani i dobro u napadu, imali su samo šest izgubljenih lopti na utakmici. Vodili su od početka, krajem druge četvrtine stekli su sa 22 poena prednosti (57:35), Juta je u trećoj deonici uspela da se približi na pet poena, ali je gostujući tim uspeo da sačuva prednost i treću godinu uzastopno prođe u finale Zapada.

Povezana vest:  Divac i Kićanović primljeni u FIBA Kuću slavnih

Lejkerse su do pobede predvodili Pau Gasol sa 33 poena i 14 skokova i Kobi Brajant sa 32 poena. Šenon Brajan dodao je 12, a po 10 poena ubacili su Derek Fišer i Lamar Odom.

U ekipi Jute, koja je treći put uzastopno poražena od Lejkersa u plejofu, Deron Vilijams i Pol Milsap postigli su po 21 poen.

Povezana vest:  Vujošević preuzeo Limož

Aktuelni šampioni NBA lige Lejkersi će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv Finiksa, koji je u polufinalu izbacio San Antonio sa 4:0. Finalna serija počinje sledećeg ponedeljka.

Košarkaši Orlanda plasirali su se u finale Istočne konferencije pošto su pobedili Atlantu sa 98:84 i slavili u seriji sa 4:0. „Magični“ su tokom cele serije bili ubedljivi, na sve četiri utakmice u proseku su pobeđivali sa 25 poena prednosti.

U ekipi Orlanda, koja je ostvarila 14. uzastopnu pobedu, najefikasniji je bio Vins Karter sa 22 poena, Rašard Luis postigao je 17, a Džamir Nelson 16, uz devet asistencija.

Povezana vest:  NBA VESTI, Antetokumpo suspendovan na jednu utakmicu

Džamal Kraford završio je utakmicu sa 18 poena u poraženom timu, dva manje postigao je Džoš Smit, a Džo Džonson 14 poena.

Orlando, koji je prošle godine u finalu NBA lige izgubio od Lejkersa, u finalu Istočne konferencije igraće protiv pobednika duela Bostona i Klivlenda, a trenutno je 2:2 u seriji.