partizan mzt

Partizan pobedio MZT

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Hali Pionir MZT iz Skoplja sa 65:50 (11:15, 18:14, 21:11, 15:10) u poslednjoj subotnjoj utakmici sedmog kola regionalne Jadranske lige. Partizan je tako upisao tek drugu pobedu u poslednjih šest utakmica u regionalnom takmičenju. 
Najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića bio je Vanja Marinković sa 20 poena, dok je Nikola Milutinov postigao devet, uz 11 skokova i tri asistencije. 
S druge strane istakao se Damjan Stojanovski sa 10 poena tri asistencije i dve uhvaćene lopte. Prva četvrtina pripala je gostima, koji su odigrali dobru odbranu, dok su u napadu često pogađali iz teških pozicija. 
Partizan je u nastavku meča zaigrao bolje u svim segmentima igre. Prvu su sustigli prednost makedonske ekipe, a potom su i načinili preokret. Crno-beli su najbolje odigrali u trećoj četvrtini, kaju su dobili sa 10 poena razlike, kojom su rešili pitanje pobednika. Do kraja meča Partizan je samo uvećavao prednost. 
Partizanu je ovo treća pobeda uz četiri poraza u regionalnom takmičenju, pa sada zauzima sedmo mesto, dok je MZT deveti sa dva trijumfa i pet poraza. 

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2014, Zvezda u finalu Kupa