dejan radonjic kzn arena

Radonjić: Spremni smo da iznenadimo Galatasaraj

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao da ekipa veoma motivisana putuje u Istanbul na meč 6. kola Evrolige protiv Galatasaraja, sa željom da turskom timu nanese prvi poraz na domaćem terenu terenu ove sezone.
-Kreće drugi krug, u kojem imamo pet utakmica, a tri na strani. Idemo u Tursku sa velikom željom da iznenadimo Galatasaraj. Pokazali smo da možemo da odigramo dobro protiv jakih ekipa i napravimo brejk. Spremni smo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, iako znamo da neće biti nimalo lako – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
Radonjić je istakao da priče o plasmanu u TOP16 fazu Evrolige mogu negativno da se odraze na njegov tim.
-Imamo još pet kola i sve ekipe su u igri za plasman u narednu fazu. Svako kolo donosi novine, protivnici u grupi se pojačavaju, Valensija je dovela Nedovića, Neptunas nije autsajder u grupi. Moramo da ostanemo skromni i čvrsto na zemlji i iz meča u meč da gradimo ono što želimo – naveo je Radonjić.
Crnogorski stručnjak dodao je da se nada da će oporavak plejmejkera Stefana Jovića biti kraći, iako je prva progniza bila da će četiri nedelje biti van terena.
On je rekao da vicešampion Turske ima izuzetno kvalitetan i iskusan tim, a posebno je izdvojio Portorikanca Karlosa Aroja.
-Galatasaraj je klub sa velikom tradicijom i ogromnom armijom navijača. U dobroj su formi i posebno su jaki na domaćem terenu, gde nemaju poraz. Odsustvo Pocijusa i Micova, kao i finansijski problemi, doneće do kohezije u ekipi. Arojo može da pravi razliku protiv svakog tima u Evroligi, ističe se još Erceg, ali i dobra centarska linija – rekao je Radonjić.
Utakmica 6. kola Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde igra se u petak od 19 sati u dvorani Abdi Ikpeči.

Povezana vest:  Vujošević: Učinićemo sve da pobedimo Krku