nba novi logo

NBA VESTI

Nova pobeda Voriorsa, Rouz izašao ranije

Košarkaši Golden Stejta zabeležili su šestu uzastopnu pobedu, pošto su prošle noći savladali Majami sa 114:97, dok je Čikago u porazu od Denvera 114:109 ponovo ostao bez Derika Rouza.Stefen Kari je predvodio Voriorse do pobede sa 40 poena, dok je Klej Tompson dodao 24. Golden Stejt je do trijumfa došao serijom od 14:0 tri minuta pre kraja. Tim iz Kalifornije sada ima pobedu manje od Memfisa na prvom mestu zapadne konferencije.
Najefikasniji u Majamiju bio je Kris Boš sa 26 poena.Denveru je pobeda nad Čikagom peta uzastpona. Najefikasniji u timu bio je Taj Loson sa 20 poena, dok je Aron Aflalo postigao 19.
Plejmejker Čikaga Rouz je iz igre izašao posle samo 10 minuta jer je osetio da ga zateže tetiva zbog koje je propustio četiri utakmice. On se vratio u ponedeljak uveče protiv Jute i tada je postigao 18 poena.
Trener Čikaga Tom Tibodo naglasio je da rouz nije ponovo povredio tetivu, već da je izašao iz preventivnih razloga.
Sakramento je u gostima pobedio Nju Orleans, ali je meč završio bez trenera, pošto je Majkl Meloun izbačen u drugoj četvrtini jer je ušao u teren da se svađa sa sudijom. Kingsi su, međutim, imali u timu raspoloženog Demarkusa Kazinsa koji je umirio ekipu i doveo je do pobede sa 22 poena, 12 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.
Najefikasniji u Nju Orleansu bio je Tajrik Evans sa 22 poena. U ostalim utakmicama igranim u noći između utorka i srede, Atlanta je pobedila Vašington sa 106:102, dok je Milvoki savladao Detroit 98:86.

Povezana vest:  Košarkaš Klivlenda slomio ruku na treningu