boban marjanovic cz-nep

Paskval: Svaki meč u Top 16 fazi je finale

Trener košarkaša Barselone Ćavi Paskval rekao je danas da očekuje težak meč protiv Crvene zvezde i dodao da su sve utakmice u Top 16 fazi Evrolige izuzetno važne, posebno kada se igraju na domaćem terenu.
-Očekuje nas komplikovano i teško veče, ali bićemo spremni na sve. Ključna stvar su navijači, potrebna nam je njihova pomoć. Svaki meč u Top 16 fazi je finale – rekao je Paskval na konferenciji za medije, a prenosi zvanični sajt Katalonaca.
On je pozvao svoje igrače na oprez, jer je Zvezda pružila snažan otpor na utakmicama protiv Reala, Galatasaraja i Makabija. Trener Barselone posebno je istakao Bobana Marjanovića, koji u Evroligi ima učinak od 15,8 poena i 9,9 skokova.
-Marjanović je poseban igrač. Nije ga lako čuvati, postoji nekoliko taktičkih opcija. On je košarkaš koji daje identitet i stil ekipi kao što je Crvena zvezda. Markus Vilijams i Čarls Dženkins su izuzetno dobri u napadu, a imaju dosta mladih i talentovanih igrača koji mogu da iskoče svakog trenutka – rekao je Paskval.
Katalonski klub nalazi se među ekipama sa skorom 1-2 i mora da pobedi kako bi se uključio u borbu za plasman u narednu fazu takmičenja, dok su crveno-beli poslednji na tabeli grupe E bez pobede.
Utakmica Barselona – Crvena zvezda igra se sutra od 20.45 u Blaugrani.

Povezana vest:  Tuča navijača Srbije i BiH u Jesenicama