marjanovic czv - ALBA017Marjanović: Nije bilo lako, pobeda nam mnogo znači
 
Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da pobeda protiv Albe u Evroligi nije lako izvojevana, ali da mu je jako drago što je tim izborio prvi trijumf u Top 16 fazi Evrolige.
-Utakmica je bila stvarno bitna za nas i stvarno je super igrati u Pioniru. Alba je stvarno dobar tim, ali smo mi pokazali da smo ostali tim i da sve više dižemo svoju formu. To je jako bitno, a takođe je bitno i što smo pokazali da smo učili iz svojih grešaka – rekao je Marjanović novinarima.
Zvezda je večeras pobedila Albu sa 86:69 u petom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige. Crveno-beli su vodili od samog početka utakmice i skoro sve vreme su imali dvocifrenu prednost.
-Nije uopšte bilo lako kako je delovalo sa strane. Oni su stvaron dobar tim, odlično trče, imaju izvanrednog trenera…stvarno nije bilo lako. Bitna nam je samo pobeda, pošto sam visok rezultat ne znači ništa u ovom trenutku. Stvarno je super što smo pobedili – rekao je Marjanović.
Njegov kolega centar Maik Cirbes večeras je postigao samo jedan poen, ali je u poslednje vreme u jako dobroj formi. On je večeras proslavio svoj 25. rođendan.
-Nije baš da mnogo brinem o tome, ali pobeda jeste lep poklon za rođendan. Nije uopšte bilo lako igrati, ali smo znali šta rade. Igraju jako dobru odbranu, brzi su i jaki, ali mi smo bili čvršći – rekao je Cirbes.
Nemački reprezentativac kazao je da tim želi da pobeđuje u svakoj utakmici, kao i da mu njegova individualna igra nije bitna.
-I dalje smo u igri za četvrtfinale i borićemo se u svakoj utakmici. Hoću da pobeđujemo u svakom meču. Hoću da prođemo među osam, hoću da osvojimo domaće prvenstvu, hoću da osvojimo sve. Za moju igru me baš briga, mogu svaki meč da presedim na klupi samo dok pobeđujemo – rekao je Cirbes.
Čarls Dženkins je kazao da se mnogo raduje pobedi, jer je ekipa pokazala svoj pravi karakter.
-Ovo nam mnogo znači, jer smo tim koji je stekao neki kredibilitet. Igrali smo sa mnogo energije i trijumf će nam mnogo značiti. Doprineće nam na samopouzdanju. Tražili smo sebe u poslednjih nekoliko utakmica i naučili smn mnogo iz njih – rekao je Dženkins.
-Danas smo samo igrali svoju igru. Naš posao je da igramo snažno, da se podržavamo na terenu i da drugom timu ne bude prijatno na terenu. Sve naše samopouzdanje dolazi iz ove svlačionice – dodao je popularni „Đenka“.
Novinari su pitali koliko je sada tim bliži plasmanu u četvrtfinale, ali je Amerikanac bio oprezan u odgovoru.
-Ovo je Evroliga i nećete me navesti da kažem tako nešto. Nama je prioritet Jadranska liga. Već u nedelju čekamo Solnok i to nam je najvažnije. Idemo utakmicu po utakmicu. I naravno da svi želimo da odemo što dalje – rekao je Dženkins.
Povezana vest:  KLS kaznio Partizan