dejan radonjic i luka mitrovic kzn arenaRadonjić: Krasi nas ozbiljnost, čestitke igračima

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nije krio zadovoljstvo posle izvanredne partije tima i trijumfa protiv Solnoka u 20. kolu regionalne Jadranske lige.
-Imali smo upečatljiv i kvalitetan odnos prema igri. Sve vreme bili maksimalno fokusirani da na parketu uradimo dobre stvari, što je za posledicu imalo veliko vođstvo već u ranom periodu meča. To je i uslovilo ovako veliku razliku na kraju – rekao je Radonjić za klupski sajt.
Crveno-beli su slavili rezultatom 90:47, što je najubedljivija pobeda u istoriji regionalnog takmičenja, i nastavili rekordan niz od 20 pobeda zaredom.
Radonjić je ocenio da nije bilo jednostavno, posle velikog pražnjenja protiv Albe i mnogobrojnih utakmica i povreda, napraviti ambijent da se izvuče ovako kvalitetan pristup.
-Ali, ozbiljnost nas krasi od samog početka sezone zbog čega je zadovoljstvo mnogo veće. Naš fokus nije poremetila činjenica da smo već obezbedili prvo mesto, što smo igrali protiv slabijeg rivala i bili ispražnjeni. Svih 40 minuta radili smo veoma ozbiljno i zbog toga čestitam igračima-istakao je Radonjić.
Kapiten crveno-belih Luka Mitrović takođe je pohvalio odnos koji su svi njegovi saigrači pokazali u duelu sa mađarskim timom.
-Možemo da budemo zadovoljni, pre svega zbog pristupa kakav smo imali, kao i ozbiljnosti koju smo pokazali pri velikoj razlici. Minuti su bili ravnomerno raspoređeni, a mi smo reagovali kako se očekuje od svake ozbiljne ekipe. Nijednog trenutka nismo dozvolili da izgledamo opušteno. Ovo je dobra uvertira pred meč sa Žalgirisom. Sada imamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za tu utakmicu- zaključio je Mitrović.
U meču 6. kola Top 16 faze Evrolige Crvena zvezda dočekuje Žalgiris 5. februara.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, PARIZ, Papalukas: Oba tima su zaslužila pobedu