jaka blazic poziranje

Blažič očekuje tešku utakmicu protiv Reala

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič izjavio je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Real Madrida ali da njegova ekipa svaki meč u Evroligi želi da odigra dobro kako bi se što bolje pripremila za plej-of Jadranske lige. Košarkaši Zvezde sutra od 20.45 u Madridu igraju protiv Reala, utakmicu osmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige. 
-Očekuje nas teška utakmica protiv kvalitetnog rivala koji je ove sezone jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule šampiona Evrope. Real je u sjajnoj formi, u E grupi su na prvom mestu sa samo jednim porazom u prvih sedam kola, a nedavno su osvojili Kup Kralja pobedom protiv Barselone. Pred nama je težak zadatak, ali pokušaćemo da odigramo dobar meč – rekao je Blažič za klupski
sajt. 
Blažič je naveo da je duel sa kvalitetnom ekipom kakva je Real predstavlja poseban motiv za svakog igrača i da je to prilika da Zvezda napreduje. 
-Real je skup izvanrednih profesionalaca, imaju izuzetne individualce, igrače sa NBA iskustvom, a trener Pablo Laso je od njih napravio sjajan kolektiv. Duel sa tako jakim i iskusnim timom je prilika da napredujemo. Siguran sam da ćemo kroz jake utakmice u nastavku Top 16 faze podići nivo igre za ono najvažnije, a to je svakako plej-of ABA lige – rekao je on. 
Košarkaš Zvezde Branko Lazić otputovao je u Madrid, ali je njegov nastup neizvestan zbog povrede. Posle sedam kola Real je prvi na tabeli u Grupi E sa šest pobeda I porazom, a Zvezda je poslednja skorom od pobede i šest poraza. 

Povezana vest:  Marinović: Kup je najlakši put do nekog trofeja