dusko ivanovic

Ivanović: Stvar je jasna, moramo da pobedimo Zvezdu

Trener košarkaša Panatinaikosa Duško Ivanović rekao je danas da njegov tim uoči gostovanja Crvenoj zvezdi u Beogradu nema mnogo izbora i da mora da pobedi ako želi plasman u četvrtfinale Evrolige.
Atinjani su porazom u prošlom kolu od Albe na svom terenu (68:66) došli u situaciju da im samo pobeda u Pioniru garantuje plasman u četvrtfinale, u suprotnom zavisiće od ishoda meča Alba – Makabi, odnosno čekaće trijumf Izraelaca.
-Očekuje nas težak meč protiv veoma dobrog tima. Zvezda ima odlične igrače poput Marjanovića, Vilijamsa i Dženkinsa i dosta mladih talentovanih košarkaša. Situacija je jasna, moramo da pobedimo ako želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja – rekao je Ivanović za sajt Evrolige.
Jedan od četvorice Amerikanaca u dresu Panatinikosa Ej-Džej Sloter rekao je da je predstojeća utakmica kao finale.
-Ako pobedimo plasiraćemo se u plej-of bez razmišljanja o ishodima drugih susreta. Znamo da je protivnik jak i igra dobro, posebno pred svojom publikom. Ipak, verujemo da možemo da dobijemo ovaj meč – rekao je Sloter.
Utakmica 14. kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Panatinikosa igra se sutra od 20.45 u dvorani Pionir.

Povezana vest:  Poraz Denvera u Atlanti, Jokić "samo" 15 poena

PHOTO: Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball