Marina Maljkovic KZS 1

Marina Maljković i naredne sezone predvodi Lion

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković produžila je ugovor sa Lionom, pa će ostati u francuskoj ekipi i naredne sezone.
Maljković je iz Partizana došla u Lion 2013. kada je klub bio u teškoj situaciji, a već u prvoj sezoni osvojen je prvi trofej u klupskoj istoriji.
Predsednik Liona Nikola Forel rekao je da se klub stabilizovao i da je zadovoljan što će Marina Maljković ostati.
-Bilo je od velike važnosti da Marina nastavi da radi u Lionu i da nas vodi do najvišeg nivoa. Poslednje dve sezone bile su pogođene administrativnim problemima, ali budućnost sada izgleda svetlo.
Zahvalan sam Marini na poverenju koje nam je ukazala. Preživeli smo mnogo toga, prošli smo kroz oluju zajedno i to nas je učinilo jačima“, rekao je Forel.
Forel je najavio dolaske novih košarkašica u ekipu.
-U narednih desetak dana kada se završe prvenstva, objavićemo imena pojačanja. Od igračica koje su do sada bile sa nama, možemo da najavimo ostanak Melani Plust, kao i sjajne Milice Dabović. Dovešćemo još pet kvalitetnih košarkašica, a prvom timu će biti priključeno i šest igračica iz omladinskog pogona. Sa takvim sastavom naš cilj će biti borba za plasman u Evropu – rekao je Forel.
Uz Marinu Maljković i Milicu Dabović, Lion je produžio saradnju I sa pomoćnim trenerom Milošem Pađenom.

Povezana vest:  Vukoičić: Zvezda nije favorit, ali se neće predati