buducnost cedevita 2

Budućnost povela sa 2:0 protiv Cedevite u polufinalu

Košarkaši Budućnosti poveli su sa 2:0 protiv Cedevite u polufinalu plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u Podgorici pobedili sa 81:76 (26:24, 13:15, 22:20, 20:17). Polufinalna serija igra se na tri pobede, pa je Podgoričanima potreban još jedan trijumf za plasman u finale regionalnog takmičenja. 
Budućnost je do pobede predvodio Boris Savović sa 22 poena, SuadŠehović ubacio je 14 poena uz sedam skokova, dok su po 10 poena  dodali Džej Ar Rejnolds i Vladimir Dašić. U ekipi Cedevite najefikasniji je bio Nemanja Gordić sa 17 poena, Stanko Barać postigao je 15 poena uz pet skokova, a Luka Babić 10 poena i šest skokova. 
Budućnost je dobro počela utakmicu, vodila je od početka (10:2) uglavnom zahvaljujući „trojkama“ Šehovića i Savovića, a u jednom trenutku imala je i 10 poena prednosti. 
Cedevita je u nastavku zaigrala bolje i zahvaljujući „trojkama“ Tomislava Zubčića do kraja prve četvrtine primakla se na dva poena zaostatka (24:26). Domaći su vodili i u drugoj četvrtini, ali nisu uspeli da se „odlepe“, da bi Cedevita u završnici deonice prvi put povela u meču (37:36) poenima Mira Bilana sa linije za slobodna bacanja. Rejnolds je „trojkom“ vratio vođstvo Budućnosti, a ekipe su na poluvreme otišle izjednačene posle poena Marka Tomasa. 
Ekipe su se u trećoj deonici smenjivale u vođstvu, a Cedevita je u 24. minutu posle „trojke“ Babića stekla šest poena prednosti (51:45). Gosti su do samog kraja treće četvrtine čuvali prednost, ali je Budućnost ponovo povela u samoj završnici poenima Dašića (59:58). 
Budućnost je i u četvrtoj četvrtini nastavila seriju i povela sa 64:59 i sigurno čuvala prednost, koju su na 10 razlike „trojkama“ povisili Rejnolds i Šehović (76:66). Naredna treća utakmica igraće se u subotu od 18.30 u Zagrebu. 

Povezana vest:  POJAČANJE ZVEZDA, Adam Morison stigao u Beograd

 

Photo: Budućnost VOLI