zvezda kadeti slavlje 2015Kadeti Zvezde stotkom do zlata

Kadeti Crvene zvezde Telekom osvojili su titulu šampiona Srbije. Crveno-beli su dominantnom igrom u finalu završnog turnira kadetske lige Srbije koji se igrao u dvorani Basket siti savladali ekipu Sports World rezultatom 108:65 i zasluženo su se okitili zlatnim medaljama.
Koliko su izabranici trenera Aleksandar Glišića dominirali na finalnom turniru svedoči i podatak da su u polufinalnom duelu sa Partizanom slavili sa čak 30 poena razlike (97:67). Treba istaći da je ovim trijumfom Crvena zvezda Telekom kompletirala titule šampiona u svim mlađim kategorijama, pošto su pre kadeta prva mesta na završnim turnirima šampionata Srbije osvojili pioniri i juniori.
Bez mnogo problema Zvezdini kadeti nadigrali su vršnjake iz Novog Sada, koji nisu imali odgovor za veoma agresivnu Zvezdinu odbranu, mnogo bolji skok i znatno raznovrsniju igru u napadu. Novosađane je načeo izvanrednim šutem za tri poena veoma raspoloženi Matija Radovića, potom su se ređale minijature Aranitovića, Radanova, Ćorovića… Zvezda je već na poluvremenu imala 25 poena prednosti i već tada je pitanje pobednika bilo rešeno. Rezervisti crveno-belih bili su takođe silno motivisani, pa je prednost rasla iz minuta i minut do konačnih +43.

Povezana vest:  Crvena zvezda osudila fizički napad na Tomasa

Crvena zvezda Telekom – Sports World 108:65 (28:15, 27:15, 28:18, 25:17)

Crvena zvezda Telekom: Rebić, Uskoković 9, Ćorović 12, Aranitović 22, Kosić 10, Brankov 2, Đorđević 9, Vučković 10, Radanov 11, Radović 23, Stajčić, Kovačević.

Sports World: Birovljev 20, Mihajlov, Stojanović 4, Vasiljević, Bogunović, Živković 4, Vlahović, Kovačević, Komljenović 2, Apić 7, Zarić 28, Banjac.

Povezana vest:  NBA, Agent Geri Mur: Ajverson bi mogao karijeru da nastavi u Kini