nba novi logo

NBA VESTI

Golden Stejt i Atlanta poveli sa 3:2

U petoj utakmici polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros u Ouklendu savladao Memfis sa 98:78 i poveo sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Sa 3:2 u polufinalnoj seriji, ali Istočne konferencije, povela je i Atlanta koja je, takođe, iskoristila prednost domaćeg terena savladavši Vašington sa 82:81.
Najuspešniji tim ligaškog dela šampionata, Golden Stejt, „vezao“ je drugu pobedu protiv Memfisa i došao na korak od finala Konferencije. 
Stefon Kari, Klej Tompson i Harison Berns postigli su kombinovano 53 koša, što je više od polovine od ukupnog broja poena „ratnika“.
Tompson je sa 21 košem bio najefikasniji u pobedničkom timu, ali i na utakmici. Kari je, uz 18 poena (šest „trojki“) imao sedam skokova, pet asistencija i čak šest ukradenih lopti, dok je Berns utakmicu završio sa 14 koševa.
Mark Gasol i Zek Rendolf bili su, praktično, usamljeni na suprotnoj strani. Gasolov učinak je iznosio 18 poena, 12 uhvaćenih lopti i šest asistencija, a Rendolfov – 13 koševa i deset skokova.
Naredni meč u Memfisu igraće se u noći između petka i subote.
Atlanta je „na mišiće“ savladala Vašington (82:81) i praktično obezbedila „majstoricu“ na svom terenu. Ukoliko u ukupnom skoru bude uspešnija od protivnika plasiraće se u finale Konferencije prvi put od kako se 1968. godine klub doselio iz Sent Luisa.
Sa 23 koša, 11 skokova i pet „rampi“ Al Horford je bio najzaslužniji za pobedu domaćina, dok su na suprotnoj strani „odskočili“ Bredli Bil i Džon Vol.
Bil je sa 23 poena bio prvi strelac tima, dok je Vol utakmicu završio sa 15 koševa, sedam asistencija i četiri ukradene lopte. Učinak Vola je, bez ikakve sumnje, za poštovanje imajući u vidu činjenicu da je na prvoj utakmici ove serije polomio nekoliko kostiju u levoj šaci i da je zbog toga propustio tri naredna meča.
U noći između petka i subote rivali nastavljaju polufinalnu seriju u Vašingtonu.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva u Podgorici, sačuvala savršen učinak