dule vujosevic kzn okt 2014 5

Vujošević: Zvezda je napravila sjajan rezultat ove sezone

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da je njegov tim dao maksimum i priznao da je Crvena zvezda zasluženo osvojila titulu prvaka Srbije.
-Čestitam Zvezdi na osvajanju titule. Ta radost mi nije nepoznata, a prvenstvo Srbije nije nevažno i svaki trofej ima iracionalnu vrednost. Zvezda je napravila sjajan rezultat, osvojili su tri trofeja i igrali Top16 Evrolige. I mi smo imali slične sezone, ali nismo ih iskoristili na pravi način – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.
On se zahvalio njegovim igračima na tome, kako je naveo, što su radili u nenormalno teškim uslovima. 
-Održali su visok moral, partizanski, a naša borba zahteva kada se gine nek se peva. Igrači su se krajnje odlično ponašali i ovo je naš maksimum. Odlično smo odigrali prvo poluvreme, ali se osetila skraćena rotacija. Potrebna nam je sreća, ali ona je remek delo i mora da se zasluži – rekao je Vujošević.
Kapiten crno-belih Dragan Milosavljević čestitao je „večitom“ rivalu na zasluženom trijumfu.
-Odigrali smo dobro, od starta ušli jako, kontrolisali meč. Zvezda je prelomila na kraju, imala dosta sreće, ali i zasluženo slavila. Teška sezona za nas, turbulentna, pre svega finansijski i neuspešna – zaključio je Milosavljević.
Zvezda je pobedila večeras Partizan rezultatom 58:54 i sa 3:0 i finalnoj seriji osvojila titulu prvaka posle 17 godina.

Povezana vest:  Milojević:Cedevita je favorit, ali svako može da se pobedi